Θέλουν…. πιστοποιημένα τσιπουράδικα στο Βόλο!

Στόχος η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού

Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολο Αθανασό, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

«Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του» ανέφερε ο κ. Αθανασός.

Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών.

Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του Διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για τον σκοπό αυτό.

Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα,οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top