Ενστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τα θέματα Φυσικής στις Πανελλήνιες

Και άλλα προβλήματα πέρα από την μία ώρα καθυστέρησης στην εξέταση

Ενστάσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τα θέματα Φυσικής στις Πανελλήνιες

Τη σημερινή ημέρα των υποψηφίων Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, που διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Φυσικής, δεν τη «σημάδεψε» μόνον η καθυστέρηση κατά μία ώρα έναρξης της εξέτασης, αλλά όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών:

Α. Τρεις ερωτήσεις (Β2, Δ2, Δ3) ήταν έξω από το πνεύμα διδασκαλίας, το πνεύμα του σχολικού βιβλίου και της αξιολόγησης της Φυσικής.

Β. Προεκλήθη σύγχυση στην έναρξη επεξεργασίας των θεμάτων ��πό τους εξεταζόμενους, εξαιτίας διευκρίνησης που δόθηκε για το θέμα Β2 από την επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, πράγμα που επιβάρυνε την συνολική απόδοση των υποψηφίων.

Γ. Τα θέματα κάλυπταν σχεδόν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης, ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη διαβάθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί, σε περίπου 15 εξεταστικά κέντρα, η Επιτροπή των Εξετάσεων αναγκάστηκε να ξαναστείλει τα θέματα Φυσικής, επειδή ένα σχήμα δεν ήταν ευκρινές στη φωτοτυπία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση έναρξης της εξέτασης για περίπου μία ώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top