Σάλβια: Νέο επικίνδυνο ναρκ��τικό κάνει θραύση - Στο top 3 των ψυχοτρόπων ουσιών

Πωλείται μέσω διαδικτύου

Μετά το «shisha», το ναρκωτικό των «φτωχών», ένα ακόμα ναρκωτικό κάνει θραύση και στην χώρα μας και πωλείται μέσω ίντ��ρνετ.

Πρόκειται για το σάλβια, το οποίο προέρχεται από το φυτό salvia divinorum και είναι το Νο 3ο των δέκα πιο δημοφιλών ψυχοτρόπων ουσιών.

salvia.jpg.size.xxlarge.letterbox.jpgΕίναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς δημιουργεί έντονες παραισθήσεις και μπορεί να πυροδοτήσει ψυχωσικά επεισόδια σε νέους και κυρίως σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά πωλείται νόμιμα σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως και στο γνωστό Amazon. Η ανησυχία έχει προκληθεί μετά τον θάνατο μιας έ��ηβης στην Βρετανία.

Η μητέρα της άρχισε να ψάχνει το θέμα και ζήτησε μάλιστα από το Amazon να σταματήσει την πώλησή του, κάτι που δεν έγινε όμως.

Σύμφωνα με έρευνες μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν τα sites που το προμηθεύουν. Ενώ πέρυσι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που το πωλούσαν δεν ξεπερνούσαν τα 72, σήμερα φτάνουν τα 134.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top