Παρουσιάστηκε το Xbox One

Διαθέτει 8GB RAM και Skype

Παρουσιάστηκε το Xbox One

Η Microsoft Corp παρουσίασε σήμερα στο κοινό την πρώτη εικόνα της νέας κονσόλας παιχνιδιών της επιτυχημένης σειράς Xbox, ευελπιστώντας ότι η νέα δημιουργία της, που θα φέρει το όνομα One, θα κατακτήσει τις καρδιές των φανατικών των βιντεοπαιχνιδιών και θα αποτελέσει το αναντικατάστατο εργαλείο για την διασκέδαση μέσα στο σπίτι.

Η κονσόλα τρίτης γενιάς, που έρχεται μετά οκτώ χρόνια να αντικαταστήσει το Xbox 360, παρουσιάσθηκε από τον επικεφαλής της μονάδας παραγωγής της Ντον Μάτρικ σε μία εκδήλωση της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στο Σιάτλ.

Το νέο Xbox αλληλεπιδρά με την τηλεόραση του χρήστη και απαντά στις φωνητικές εντολές του, ενώ μπορεί να κάνει και βιντεοκλήσεις Skype.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο dashboard είναι βασισμένο στα tiles και περιλαμβάνει και ένα νέο τομέα που ονομάζεται Trending και προβάλλει όσα ουσιαστικά προτιμάει περισσότερα η κοινότητα. Με τη χρήση του Kinect, ο χρήστης μπορεί να δώσει φωνητικές εντολές, όπως να δει τηλεόραση, να μπει στον Internet Explorer, να ανοίξει το Skype ή να ξεκινήσει και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η συσκευή έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει και να λειτουργήσει αρκετές εφαρμογές ταυτόχρονα, χωρίζοντας την ενεργή οθόνη σε περισσότερα κομμάτια. Η ανταπόκριση την ώρα της παρουσίασης ήταν ταχύτατη, ωστόσο σίγουρα μιλάμε για κάτι που θα δούμε στην πορεία. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό ήταν κάποια έξτρα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν την ώρα ενός αγώνα NBA από το ESPN. Ουσιαστικά, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ενδιαφέροντα στατιστικά για τους παίκτες. Επόμενη στάση ήταν το Xbox One Guide.

Ο λόγος για την παρουσίαση ψηφιακού προγράμματος μέσα από το Xbox One, το οποίο και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με αυτά που θέλει ο χρήστης. Και σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν αρκετές οδηγίες που βοηθούν το χρήστη να αποφασίσει τι θα δει, όπως λέγοντας «What’s On HBO?», με το σύστημα να προβάλλει το πρόγραμμα που έχει καταχωρημένο το κανάλι. To Trending θα λειτουργεί και σε αυτό το κομμάτι που παρουσιάζει τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα.

Το σύστημα θα έρχεται με 8GB RAM, USB 3.0, WiFi direct, 500GB σκληρό δίσκο, είσοδο και έξοδο HDMI και όλα αυτά σε ένα υπερβολικά μοντέρνο case με έντονες γωνίες. To σύστημα θα «τρέχει» τρία διαφορετικά συστήματα, πρώτα το Xbox OS που θα προσφέρει τα πάντα στους game developers, σε δεύτερη φάση το kernel των Windows και, τέλος, το τρίτο OS που επιτρέπει τα δύο αυτά να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η αρχιτεκτονική του Xbox One θα επιτρέπει την άμεση λειτουργία των πάντων, ενώ ο νέος αισθητήρας Kinect θα έρχεται στο πακέτο αγοράς κάθε κονσόλας.

Πηγή: Eternity.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top