Σε τάγματα εφόδου συμμετείχε ο ένας από τους 2 συλληφθέντες για εμπρησμό σε μπαρ μετανάστη

Αφέθηκαν ελεύθεροι-στις 30 Μαΐου η δίκη τους

Σε τάγματα εφόδου συμμετείχε ο ένας από τους 2 συλληφθέντες για εμπρησμό σε μπαρ μετανάστη

Τη συμμετοχή του σε ομάδες εφόδου φέρεται να παραδέχθηκε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση σε μπαρ ιδιοκτησίας μετανάστη από το Καμερούν. Ο εμπρησμός έγινε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Καθημερινή, ήταν μέλος μιας δραστήριας ομάδας 30 ατόμων, μιας επιτροπής κατοίκων που είχε συγκροτηθεί σχεδόν εδώ και δέκα μήνες με αντικείμενο όπως υποστηρίζουν, την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Όπως λέει μάλιστα ο 34χρονος συλληφθείς χωρίζονταν σε μικρές ομάδες των 5 ατόμων και έκαναν περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα στις γειτονιές του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ομάδες συγκροτήθηκαν όταν απέτυχαν όλες οι άλλες προσπάθειες των κατοίκων να αναστείλουν την λειτουργία τριών μπαρ στην περιοχή που τα είχαν αλλοδαποί.

Ο 34χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχε άλλο κίνητρο για την …επίσκεψη της ομάδας στο μπαρ του αλλοδαπού. «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο ή θέμα 'προστασίας' για το συγκεκριμένο κατάστημα.»

Οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η δίκη τους θα γίνει στις 30 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top