Μαθηματική εταιρεία για πανελλαδικές: Λάθος σε θέμα των Μαθηματικών σε Εσπερινά Λύκεια και ΕΠΑΛ

Τι αναφέρει σχετικά με τη δυσκολία των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας

Συνεχίζεται η αναταραχή για τα θέματα των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσκολα. Μάλιστα η Μαθηματική εταιρεία εντόπισε λάθος σε θέμα όσον αφορά το Εσπερινό Λύκειο και τα ΕΠΑΛ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το μάθημα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), τονίζει ότι "το θέμα Δ3 είναι λάθος".

Μάλιστα καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.

Επιπλέον, σημειώνει πως, «λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν την ίδια μέρα, έχουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top