Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη οι ελληνικές!!!

Εξαιρετικής ποιότητας νερά στο 93% των παραθεριστικών προορισμών

Από τις πιο καθαρές παραλίες στην Ευρώπη οι ελληνικές!!!

Η Ελλάδα έχει τις ωραιότερες παραλίες. Κάτι που δεν ήταν άγνωστο άλλωστε, αφού κατά καιρούς, αρκετές εξ αυτών έχουν βρεθεί στις καλύτερες του πλανήτη.

Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα, εκτός από ωραίες, οι παραλίες μας είναι και από τις πιο καθαρές της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα στο 93% των παραλιών στην Ελλάδα τα νερά έχουν «εξαιρετική» ποιότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) το 2012.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 93% των σημείων που ελέχθησαν ικανοποιούν τα ελάχιστα στάν��αρτ.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα νερά κολύμβησης στις 27 χώρες της ΕΕ, συν την Κροατία και την Ελβετία, παρουσιάζονται σε διαδικτυακή υπηρεσία της ΕΕΑ που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις περιοχές όπου σκέφτονται να παραθερίσουν.

Μπορούν μάλιστα να κατεβάσουν τα στοιχεία για την Ελλάδα σε αρχείο .kml για το Google Earth.

Στα αρνητικά της συγκεκριμένης έκθεσης είναι έξι σημεία, στα οποία η ποιότητα του νερού εμφανίζεται ανεπαρκής και είναι τα εξής:

-Μαρίνα “Πόρτο Καρράς” στη Σιθωνία
-Παραλία Αγυιάς στην Πάτρα
-Παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο
-Ακτή Μποζαΐτικα στον Δήμο Πατρέων
-Πλαζ Πρόκου - Εθνικό Στάδιο Γυθείου
-Χώρα - Καμάρα στην Άνδρο

Η κατάταξη των παραλιών σε “εξαιρετική”, “καλή”, “επαρκή” και “φτωχή” στηρίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης ή γεγονότα που επηρεάζουν την ποιότητα του νερού, καθώς και μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E coli.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top