Θανάσης Τηλιακός: Ο επόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας μπορεί να είναι Έλληνας!

Είναι μόλις 14 ετών και διαπρέπει!!!

Θανάσης Τηλιακός: Ο επόμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας μπορεί να είναι Έλληνας!

«Αν ο επόμενος πρωθυπουργός (της Αυστραλίας) είναι Αβορίγινας αυτός θα μπορούσε να είναι ο -και ελληνικής καταγωγής- Θανάσης Τηλιακός»!

Με αυτόν τον τίτλο ξεκινάει το αφιέρωμα για τον 14χρονο Θανάση Τηλιακό στην εφημερίδα «The Australian».

Πρόκειται για έναν ανήλικο, μόλις 14 ετών, ο οποίος με πείσμα και επιμονή κατάφερε να γίνει δεκτός σε ένα από τα καλύτερα κολλέγια της Αυστραλίας, στο Scots College του Σίδνεϊ και να λάβει υποτροφία 55.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Θανάσης είναι μέλος της φυλής των Αβοριγίνων Γκουριτζί με καταγωγή από την Κάλυμνο.

Μεγάλωσε στο Ντάργουϊν με την γιαγιά του, καθώς η μητέρα του δεν ήταν ικανή να τον μεγαλώσει και έτσι εκείνη ανέλαβε την κηδεμονία του από όταν ο ίδιος ήταν 18 μηνών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του «Η μητέρα μου δεν ήταν πολύ ικανή να μας μεγαλώσει.... Πιστεύω ότι η γιαγιά μου έκανε καλή δουλειά, εφόσον είμαι εδώ που είμαι».

Παρόλο που οι πιθανότητες να «ξεχωρίσει» στο Ντάργουϊν ήταν λίγες, εκείνος δεν το έβαλε κάτω και αναζήτησε μια καλύτερη τύχη.

Διάβασε πολύ, προσπάθησε πολύ και τα κατάφερε! Μέχρι που έψαξε και βρήκε την κυρία Μπιν Σαλίκ, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin. Είναι η πρώτη ιθαγενής Αυστραλή που εργάστηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αυστραλίας και η πρώτη που απέκτησε διδακτορικό πάνω στην εκπαίδευση, από το Χάρβαρντ. Την εντόπισε λοιπόν και της ζήτησε να τον βοηθήσει.

«Είναι ένα πανέξυπνο παιδί με ανήσυχο πνεύμα. Με παρακάλεσε να τον βοηθήσω να μπει εσώκλειστος στο κολλέγιο και να πείσω τη γιαγιά του Ελέιν να τον αφήσει», λέει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top