Στη φυλακή με βαρύτατες ποινές οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης

Στο κύκλωμα εμπλέκονται 24 άτομα

Στη φυλακή με βαρύτατες ποινές οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλε ποινές κάθειρξης, από 10 χρόνια και 3 μήνες έως 31 χρόνια, σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας.

Πρόκειται για τα τρία αδέλφια, που φέρονται ως «εγκέφαλοι» ενός εκ των τεσσάρων κυκλωμάτων της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού», που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Βαριά η «καμπάνα» του δικαστηρίου για δύο από τα τρία αδέλφια, στους οποίους επιβλήθηκα αντοιστοίχως, ποινές κάθειρξης 29 και 31 ετών.

Ο τρίτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και τριών μηνών. Το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τους επέβαλε και χρηματικά πρόστιμα 5.300, 70.000 και 110.000 ευρώ.

Από τους 24 κατηγορούμενους που εμπλέκονταν στο κύκλωμα, κρίθηκαν ένοχ��ι οι 21, ανάμεσα στους οποίους η μητέρα των τριών αδελφών (κάθειρξη 8 ετών), η σύζυγος ενός εξ αυτών (κάθειρξη 4 ετών), κι ένας αστυνομικός, που τελεί σε διαθεσιμότητα (κάθειρξη 8 χρόνια).

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει, κατά περίπτωση, σε ποιους θα δοθεί το δικαίωμα η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top