Κρίσιμο χειρουργείο για τον 11χρονο: Προσπαθούν να ελέγξουν το τραύμα στο νωτιαίο μυελό

Δέχθηκε 20 μαχαιριές από Ολλανδό κλόουν- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κρίσιμο χειρουργείο για τον 11χρονο: Προσπαθούν να ελέγξουν το τραύμα στο νωτιαίο μυελό

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα 20 μαχαιριές από τον Ολλανδό ανιματέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσπαθούν να ελέγξουν το πολύ σοβαρό τραύμα που έχει στο νωτιαίο μυελό και συγκεκριμένα στον 9ο θωρακικό σπόνδυλο, το οποίο αφορά στη μετέπειτα πορεία της κίνησής του. Επίσης, έχει δύο πολύ σοβαρά τραύματα στους δύο πνεύμονες και τα πόδια.

Η μητέρα του ανήλικου αγοριού είναι συνεχώς στο πλευρό του, ενώ υποστηρίζεται από ψυχολόγους που μιλούν άπταιστα ρωσικά.

11xronos-rwsos-maxairwma-anissaras3__main.jpg

Νωρίτερα το αγόρι επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.

«Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση -σε κάθε περίπτωση- το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη, είτε επισκέπτη» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, το σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα σε πάρκινγκ ξενοδοχείου, στην Χερσόνησο της Κρήτης, όπου το αγόρι με τους γονείς του έκαναν διακοπές και ο φερόμενος ως δράστης εργαζόταν.

drastis3.jpg

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ανήλικος ανακάλυψε ότι ο 20χρονος τού είχε κλέψει τον φορητό υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο, τα οποία μάλιστα αναζήτησε και βρήκε. Ο 20χρονος, προκειμένου να μην αποκαλύψει κάτι ο 11χρονος, τον μαχαίρωσε πολλαπλά σε όλο του το σώμα και τον εγκατέλειψε στο πάρκινγκ.

Το αγόρι μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στην Αθήνα, όπου έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C - 130.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top