Η ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες της Νικολούλη στην υπόθεση απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου

Τι απαντά η παρουσιάστρια της εκπομπής Φως στο Τουνελ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση απαγωγής του Μάριου - Παρασκευά Παπαγεωργίου και την έρευνα που διεξήχθη από την εκπομπή «Φως στο τούνελ» της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, με τη συνδρομή ιδιώτη μοριακού βιολόγου έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η οποία προβλήθηκε την 10/11.05.2013 στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ασχολήθηκε με την απαγωγή του Μάριου - Παρασκευά Παπαγεωργίου και ειδικότερα όσον αφορά στην αστυνομική έρευνα της υπόθεσης, υπενθυμίζονται - διευκρινίζονται τα ακόλουθα :

• Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας διενεργήθηκαν όλες οι αναγκαίες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες.

• Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, που αξιολόγησαν την πληρότητα και την πιστότητα των αστυνομικών ενεργειών καθώς και του υλικού και των στοιχείων της έρευνας, αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση) έξι εκ των επτά δραστών, οι οποίοι συνελήφ��ησαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επισημαίνεται επίσης ότι :

• Οι μέθοδοι, που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο, για την εξερεύνηση του οχήματος της μητέρας του απαχθέντα, όπως προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η Δ.Ε.Ε εφαρμόζει μεθόδους επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες, διεθνώς αναγνωρισμένες και δικαστικά παραδεκτές. Διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εγνωσμένου κύρο��ς με σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία.

• Ως Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία παρέχει ουσιαστική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο όλων των Διωκτικών Αρχών της χώρας, με πολύ σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της διερεύνησης και εξιχνίασης εγκλημάτων. Συμμετέχει στις διεργασίες του Δικτύου Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (ENFSI), ενώ έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 και διαπιστεύεται με το ISO / IEC 17025 και ISO / IEC 17020 ».

Σε απάντηση προχώρησε προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας, η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

• Στην απάντησή της αναφέρεται: «Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την αποκαλυπτική έρευνα του «Τούνελ»... ...για την υπόθεση της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου που πάγωσε την κοινή γνώμη, εξέδωσε ανακοίνωση που στην ουσία δεν απαντά σε κανένα από τα καυτά ερωτήματα.

• Σε αυτήν αναφέρεται πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από ιδιώτη μοριακό βιολόγο και προβλήθηκαν από την εκπομπή, είναι γνωστές και εφαρμόζονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πουθενά όμως η ΕΛ.ΑΣ δεν αναφέρει εάν οι μέθοδοι της εφαρμόστηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του αίματος στο αυτοκίνητο του Μάριου.

• Θα περίμενε κανείς, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να είχε ξεκινήσει ήδη Ε.Δ.Ε για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν ή όχι παραλείψεις στην υπόθεση αυτή, που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη. Αντί αυτού η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με την ανακοίνωση της να ισορροπήσει το αρνητικό κλίμα που προκλήθηκε με τις αποκαλύψεις.

• Στην επίσημη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την υπόθεση, δεν αναφέρεται πουθενά η ανεύρεση του αίματος του θύματος στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι απαγωγείς. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη και αναμένονται σύντομα εξελίξεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top