Εκπαιδευτικοί προπηλάκισαν τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ!

Ολοκληρώθηκε με μικρή συμμετοχή το συλλαλητήριο

Πρώτη ανάρτηση: 14/05/2013 12:41

Εκπαιδευτικοί προπηλάκισαν στα Προπύλαια τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Αντώνη Αντωνάκο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του συ��δικαλιστικού οργάνου στο θέμα της απεργίας των καθηγητών.

«Ήρθαμε εδώ όντας απεργοί σήμερα, γιατί απεργούμε πάντα, να καταγγείλουμε την απεργοσπαστική απόφαση της ΑΔΕΔΥ και το άδειασμα των καθηγητών», δήλωσε δάσκαλος από το Αιγάλεω, ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία, διευκρινίζοντας ότι είναι επίσης γονιός παιδιού που δίνει πανελλαδικές.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς, ωστόσο η ΟΛΜΕ δεν συμμετείχε, καθώς είχε ζητήσει την κήρυξη απεργίας για την Παρασκευή, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Οι δρόμοι έχουν ανοίξει ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πολύ λίγα άτομα, περίπου 60.

Παράλληλα, οι τοπικές ΕΛΜΕ αποφασίζουν σήμερα για το αν θα υπερψηφίσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα, το 66,4%, διαφωνεί με τη στάση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να απεργήσουν κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων, ενώ μόνο το 32,5% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» στην απόφαση των εκπαιδευτικών.

Βέβαια όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση οι πολίτες δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε και με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αφού το 56,8% κρίνει «μάλλον αρνητικά ή αρνητικά» την πολιτική των κυβερνήσεων να απαντούν με επιστράτευση σε όσους κλάδους εργαζομένων κάνουν απεργία.

Πάντως, ποσοστό 52,3% των ε��ωτηθέντων «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί» με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών προτού ακόμη λάβουν οριστική απόφαση για απεργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Στο ερώτημα αυτό ωστόσο ένα 47,4% απαντά «μάλλον διαφωνώ και διαφωνώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top