Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:00

Συμπαραστέκονται στους καθηγητές αλλά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για «κοροϊδία»

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να συμπαρασταθεί στους καθηγητές, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Παρόλα αυτά, οι καθηγητές δεν θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και κάνουν λόγο για «κοροϊδία» υπενθυμίζοντας ότι είχαν ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ανέφερε χαρακτηριστικά: «ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν αύριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία».

Η ΑΔΕΔΥ πάντως εκτός από την απεργία, διοργανώνει συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10 το πρωί και τετράωρη στάση εργασίας μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαΐου.

«Με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συντα��ματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Τσικρικάς.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε επίσης την προκήρυξη τετράωρη στάσης εργασίας για την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε ήδη η επίδοση των φύλλων πορείας στους 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, ενώ την Τρίτη συνεδριάζουν οι κατά τόπους ενώσεις τους, για να αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ως τις 24 Μαΐου, (δηλαδή τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).

Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Αντιδρώντας στην προληπτική επιστράτευση από την πλευρά της κυβέρνησης, η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη στο ΣτΕ ζητώντας ��ην ακύρωση των αποφάσεων για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και για την επίταξη των σχολείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top