Κρήτη: Βγαίνουν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Θα κάνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το απόγευμα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας απέναντι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών.

Η προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών πριν καν αυτή αποφασιστεί από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15/5. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της ποινικοποίησης της απόφασης- εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία η κυβέρνηση μετατρέπει κάθε απεργιακή και ��γωνιστική κινητοποίηση ουσιαστικά σε «ιδιώνυμο αδίκημα».

Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον κατασταλτικό χαρακτήρα της πολιτικής της η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των οποίων εμείς ως εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση και της κατάργησης των φραγμών στη γνώση που σταθερά πολλαπλασιάζουν με την πολιτική τους.

Η κυβέρνηση κηρύσσει εχθρούς τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, ποινικοποιεί ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (!) την απεργιακή μας κινητοποίηση, στο όνομα δήθεν της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στην πράξη όμως με συγκαλυμμένο το στόχο της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ 12.000 Αναπληρωτών και Ωρομισθίων άμεσα, αλλά και αρκετών χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, με τα νέα μέτρα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας, των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων, της νέας αντιεκπαιδευτικής αλλαγής του προγράμματος των σπουδών στο ‘’Νέο Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο’’.

Είναι προφανές ότι στόχος της είναι να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία τω�� καθηγητών με την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία που έχει εξαπολύσει μέσω των non papers στα ΜΜΕ.»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top