Μετέφεραν 3 λαθρομετανάστες που είχαν πεθάνει από ασφυξία μέσα στο φορτηγό

Στα χέρια της αστυνομίας ένας 59χρονος

Μετέφεραν 3 λαθρομετανάστες που είχαν πεθάνει από ασφυξία μέσα στο φορτηγό

Ενας 59χρονος Ελληνας που κατηγορείται για την παράνομη μετ��φορά τριών οικονομικών μεταναστών, όπου είχαν πεθάνει από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που τους μετέφεραν, συνελήφθη με ένταλμα της ανακρίτριας Θεσπρωτίας. Η σύλληψή του έγινε στα Κάτω Λεχώνια Μαγηνησίας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται με ένταλμα σύλληψης ένας ακόμη Ελληνας 31 χρόνων.

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο προς ΗγουμενίτσαΤο απόγευμα της 06-02-2012 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών, υπηκόων Αφγανιστάν (ηλικίας 23,20 και 21 χρόνων).

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε η εμπλοκή των δύο Ελλήνων, τα στοιχεία των οποίων εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι το μεσημέρι της 31-01-2012 παρέλαβαν τους τρεις λαθρομετανάστες από την περιοχή των Τρικάλων και τους έκρυψαν μέσα στο Ι.Χ. φορτηγό τους, που ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία και όταν οι κατηγορούμενοι αντιλήφθηκαν το θάνατό τους, βγήκαν από την Εγνατία Οδό και πήγαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπου και εγκατέλειψαν τις τρεις σορούς.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν επτά μέρες αργότερα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top