Αποκλειστικό: Πλιάτσικο στα ολυμπιακά έργα και εργάτες με μισθούς προέδρου

Νέα στοιχεία φέρνει το Star στο φως της δημοσιότητας

Αποκλειστικό: Πλιάτσικο στα ολυμπιακά έργα και εργάτες με μισθούς προέδρου

Νέα στοιχεία φέρνει το Star στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, στο Ολυμπιακό κέντρο ιστιοπλοΐας του Αγίου Κόσμα που κόστισε 10 φόρες περισσότερο από ότι υπολογιζόταν έγιναν τεράστιες σπατάλες και κάποια από τα χρυσοπληρωμένα υλικά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες εξαφανίστηκαν.

Αυτές οι παρατημένες λεηλατημένες εγκαταστάσεις κόστισαν σε όλους μας συνολικά 118.500.000 ευρώ.

Το ερώτημα όμως είναι: Που κατασπαταλήθηκαν αυτά τα χρήματα; Που πήγαν τα έπιπλα και ο εξοπλισμός από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 2004;

Στα αφύλακτα δωμάτια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων Ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά βρήκαμε παρατημένα μέσα στην σκόνη έγγραφα που δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Έγγραφα που μας άνοιξαν τα μάτια για το που πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που πληρώνουμε σήμερα με αιματηρές περικοπές.

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Στις προσφορές και στις συμβάσεις που υπογραφήκαν σε χρόνο ρεκόρ όπως βλέπετε στον προϋπολογισμό η προσφερόμενες εκπτώσεις είναι 8 και 9 τοις εκατό σε εργασίες και υλικά. Την ίδια στιγμή στο τιμολόγιο που βλέπετε η έκπτωση είναι 5 τοις εκατό, σαφώς μικρότερη της προσφοράς. Άρα με δυο λόγια κάποιος δεν.. έβλεπε καλά όταν έλεγχε το κόστος.

Σε άλλη περίπτωση σε τιμολόγιο αξίας 2.084.508 ευρώ όπως βλέπετε στην παρατήρηση για να δικαιολογήσουν την υπερκοστολογηση αναγράφεται ότι έγινε αναθεώρηση τιμών λόγω επιβαρυμένης εργασίας. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται και μέρος των...απρόβλεπτων εξόδων που έφτασαν τα 12.794.840 ευρώ.

Όσο για τους μισθούς: Δείτε τις γαλαντομίες του Αθήνα 2004. Τον Αύγουστο του 2004 απλός μηχανικός εισέπραξε για ένα μήνα 24.678 ευρώ Εργοδηγός για τον ίδιο μήνα 19.230 ευρώ και ένας απλός εργάτης 6.500 ευρώ.

Θέλετε και αλλά; Στον προϋπολογισμό αναφέρεται ότι για διάφορα χωρίς άλλη επεξήγηση χρεωθήκαν 293.460 ευρώ.

Τι ήταν αυτά τα διάφορα η τσέπη τους το ξέρει!!!

Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες εξαφανίστηκε μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μηχανικός αλλά και ξενοδοχειακός. Όπως βλέπετε στο κέντρο ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά όλες οι αίθουσες είναι άδειες ενώ και οι πυροσβεστικές φωλιές έχουν λεηλατηθεί.

Τα αυτοκίνητα του Αθήνα 2004 τρεις μήνες μετά την λήξη των αγώνων ήταν στο έλεος των χρυσοπληρωμένων υπαλλήλων που εισέπρατταν κανονικά τους μισθούς τους. Ο Αθήνα 2004 δεν έλεγχε τίποτα.

Η απόδειξη;

Το Star είχε εντοπίσει στην παραλιακή λεωφόρο μετά την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων φορτηγάκι του Αθήνα 2004 με στρώματα και αλλά έπιπλα που οι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι του Αθήνα 2004 τα μετέφεραν σπίτι τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top