Υπ. Παιδείας:«Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους!»-ΔΕΙΤΕ τι είπε

Πιθανή η επιστράτευση μετά την προκήρυξη της απεργίας από την ΟΛΜΕ στις πανελλήνιες

Υπ. Παιδείας:«Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους!»-ΔΕΙΤΕ τι είπε

Πρώτη ανάρτηση: 10/05/2013 15:10

Παρά την προκήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στην «καρδιά» των πανελληνίων εξετάσεων που αποφάσισε τελικά η ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας πριν από λίγο βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».

Από την άλλη πλευρά, οι καθηγητές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με 9 "υπέρ" και 2 "κατά" (από το ΠΑΜΕ) θα απεργήσουν την πρώτη μέρα των εξετάσεων, στις 17 Μαΐου, καθώς και πέντε μέρες από τις 20 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου.

Στις 23 Μαΐου θα κάνουν νέα συνάντηση για να αποφασίσουν νέες πενθήμερες κινητοποιήσεις.

Τις επόμενες ώρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ θα αποφασίσουν αν τελικά θα δεχτούν την απόφαση της ΟΛΜΕ και στην συνέχεια τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων θα πάνε στην Ολομέλεια των προέδρων της ΕΛΜΕ, όπου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ολομέλεια της ΕΛΜΕ θα αποφασίσει δύο μέρες ακριβώς πριν τις εξετάσεις.

Non paper υπουργείου Παιδείας: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνουν οι εξετάσεις»

Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε non paper που ζητά από τα παιδιά και τους γονείς να μείνουν ψύχραιμοι και να συνεχίσουν την προετοιμασία. Μάλιστα, τόνισαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν, για να διεξαχθούν οι εξετάσεις κανονικά.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει λέγοντας πώς "αν έστω και μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι' αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών", γεγονός που ερμηνεύεται πώς -όπως είχε προαναγγείλ��ι ο υπουργός Παιδείας- το υπουργείο δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επιστράτευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top