Το θρίλερ με τις πανελλαδικές συνεχίζεται- Θα «τιναχτούν» τελικά στον αέρα;

Σήμερα η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ

Πρώτη ανάρτηση: 09/05/2013 21:16​

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ με θέμα το ενδεχόμενο προκήρυξης απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πάντως όπως φαίνεται, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ καταλήγει σε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, οι παρατάξεις βρίσκονταν πολύ κοντά στο να καταλήξουν σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία την 1η ημέρα των εξετάσεων, δηλαδή την Παρασκευή 17 Μαϊου, και για πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από τη Δευτέρα 20 Μαϊου.

Όπως φαί��εται, η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) πιθανότατα θα αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου, προκειμένου να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα).

Το θέμα που απομένει πρ��κειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία είναι διαδικαστικό και αφορά τον τρόπο που θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΟΛΜΕ από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.
Αρχικά, η ΔΑΚΕ είχε προτείνει να μπουν κάλπες στις τοπικές ενώσεις, διαδικασία με την οποία διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις. Τελικά, η ΔΑΚΕ φαίνεται πως επανήλθε σήμερα προτείνοντας να συμμετάσχει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους στις 15 Μαΐου.

Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Ζητούν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να πάρ��ι πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών.


Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων «παραμένει αδιαπραγμάτευτη», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top