Απόφαση σταθμός για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο

Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μ.Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ επεκτείνει τη δράση της

Απόφαση σταθμός για τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο
Ο σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ επεκτείνει τη δράση του με σκοπό τη σωτηρία των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο.

Με μια απόφαση-σταθμό στην ιστορία του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ θεμελιώθηκε το τέταρτο μεγάλο της βήμα που άφορα στη δημιουργία τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών, εθνικού κέντρου μεταμοσχεύσεων για παιδιά και κέντρου αριστείας.

Μια σημαντική πρωτοβουλία που χαιρέτησε ο υπουργός Υγείας με τον οποίο η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη συνυπέγραψε σύμβαση συνεργασίας.

«Κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη το προσωπικό υψιπετες έργο σας διδάσκει τις αξίες και την αρετή της αγάπης, η πατρίδα σας ευγνωμονεί.» τόνισε ο κύριος Λυκουρέντζος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στους νέους στόχους του συλλόγου που έχουν σκοπό στην ανακούφιση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

«Να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στην κοινωνία μας από το μεγαλύτερο οχυρό απέναντι στον παιδικό καρκίνο που έχει γίνει στη χώρα μας. Εδώ νοσηλεύεται το 80% των παιδιών με καρκίνο από ολόκληρη την Ελλάδα.» δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.


Η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες εύρεσης συμβατού δότη. Η διαδικασία θα είναι δωρεάν και απαλλάσσει τους γονείς από την εναγώνια προσπάθεια εύρεσης μοσχεύματος που κόστιζε μέχρι και 30.000 ευρώ.

«Η τράπεζα θα στεγάζεται στο ογκολογικό μας νοσοκομείο και αμέσως μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαμόρφωσης χώρων που βασίζονται στη μελέτη που έχει ήδη ολοκληρωθεί.» πρόσθεσε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το Σεπτέμβριο ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς με την ΕΛΠΙΔΑ τα πρώτα 5 χρόνια οι εθελοντές να φτάσουν τους 100.000. Παράλληλα θα συνεχιστεί η αδελφοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ και με αλλά νοσοκομεία του εξωτερικού.

«Θέλω να επαινέσω την κυρία Βαρδινογιάννη για την καινούρια συνεργασία που μας ανακοινώσε, την αδελφοποίηση με το πανεπι��τημιακό νοσοκομείο του Καναδά ούτως ώστε να διευρύνει κατ αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντες της επιστήμης για την χώρα μας στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.» πρόσθεσε ο κύριος Λυκουρέντζος.

Αποκλειστικά για την πραγματοποίηση των τριών αυτών προγραμμάτων του συλλόγου δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος με το όνομα "όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ" που θα εργάζεται συμπληρωματικά προς την ΕΛΠΙΔΑ με γνώμονα τη σωτηρία των παιδιών που υποφέρουν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top