Tελικές αποφάσεις λαμβάνει η ΟΛΜΕ

Σημει��θηκε μικρή διακοπή στην συνεδρίαση

Tελικές αποφάσεις λαμβάνει η ΟΛΜΕ

Διακόπηκε για διάλειμμα η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, με θέμα το ενδεχόμενο προκήρυξης απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Ζητούν επίσης από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών

Όπως φαίνεται, η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) πιθανότατα θα αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου, προκειμένου να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα) αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top