Χωρίς λαϊκές αγορές στις 15 και 16 Μαΐου

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Χωρίς λαϊκές αγορές στις 15 και 16 Μαΐου
Σε 48ωρη απεργία θα προβεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιων Πωλητών Λαϊκών Αγορών για τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη (15-16 Μαϊου 2013) σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Ο αγώνας μας όμως όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά τώρα αρχίζει. Διότι έχουμε αντιληφθεί ότι η φιλοσοφία του υπουργείου ανάπτυξης είναι να εξοντωθεί ο κλάδος των λαϊκών αγορών, και να μεταφερθεί η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων στα μεγαλοσυμφέροντα και στα ολιγοπώλια

Στο νέο νομοσχέδιο περί λαϊκών αγορών, διαφωνούμε με :

• Τη μερική μεταφορά των αρμοδιοτήτων στη Περιφέρεια, αφού ο Υπουργός κρατάει το δικαίωμα του ορισμού των μελών του Δ.Σ. στη δική του ευθύνη.
• Τη λειτουργία λαϊκών αγορών, την ημέρα της Κυριακής.
• Τη μείωση του αριθμού των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ., και άλλες διατάξεις που θίγουν τον κλάδο μας.
• Επίσης, δεν δεχόμαστε, παρά την ψήφισή του, την κατάργηση της ματαβίβασης, και θα δώσουμε σκληρές μάχες για να αποκατασταθεί αυτό το άδικο μέτρο.
Για όλα αυτά , πήραμε την απόφαση για τις ακόλουθες ενέργειες :

Α) Να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, καλώντας για την Κυριακή στις 12 του μήνα , όλα τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων, σε μία συζήτηση, σε κεντρικό ξενοδοχείο, ώστε να πάρουμε αποφάσεις για ξεσηκωμό όλης της επικράτειας.

Β) Να διοργανώσουμε συνέντευξη τύπου, με συμμετοχή όλν των ΜΜΕ, όπου θα εκθέσουμε τα αιτήματά μας.

Γ) Τέλος, εξαγγέλλουμε 48ωρη απεργία, μαζί με τους συναδέλφους παραγωγούς, για τις ημέρες Τετάρτη 15 του μήνα που κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης και την Πέμπτη 16 του μήνα, που πρόκειται να ψηφιστεί. Το αγωνιστικό αυτό διήμερο οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, και οι πωλητές όλων των λαϊκών αγορών θα συγκεντρωθούν έξω από τη βουλή, συμμετέχοντες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δύο Ομοσπονδιών.» Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top