Ο πατέρας της 12χρονης που χτύπησε ο βουλευτής Γ.Γερμενής περιγράφει τις δραματικές στιγμές

«Σε κανέναν να μην τύχει αυτό που συνέβη στο παιδί μου»

Ο πατέρας της 12χρονης που χτύπησε ο βουλευτής Γ.Γερμενής περιγράφει τις δραματικές στιγμές

Είχε πάει με τα τέσσερα παιδιά του στο Κέντρο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων για την πασχαλινή εκδήλωση κατά την οποία ο δήμαρχος θα προσέφερε δώρα σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.

Ο 50χρονος Δ.Χ. δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο ίδιος και η 12χρονη κόρη του θα βρίσκονταν λίγη ώρα μετά στο επίκεντρο της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, ο οποίος στην προσπάθειά του να χειροδικήσει σε βάρος του δημάρχου χτύπησε το 12χρονο κορίτσι.

Ο πατέρας της μικρής Μαρίας περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο παλιό φρουραρχείο της οδού Φιλαδελφείας στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Μαρία και ο μικρός μου γιος σοκαρίστηκαν. Με ρωτούν συνέχεια «γιατί, μπαμπά, γιατί έγιναν αυτά σήμερα;» λέει. «Δεν θα ήθελα ποτέ κανείς να βρεθεί στη δική μου θέση», συμπληρώνει ο 50χρονος πατέρας.

Ο Δ.Χ. διάγει μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας. Χτυπημένος από ασθένεια που του έχει προκαλέσει βαριά αναπηρία, άνεργος εδώ και καιρό, όπως και η σύζυγός του, προσπαθεί να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα τέσσερα παιδιά του. Το μεγαλύτερο είναι η 12χρονη Μαρία και το μικρότερο μόλις 9 μηνών.

«Είχαμε φτάσει στο Κέντρο του Δήμου και έτυχε να είμαστε η πρώτη οικογένεια που ο δήμαρχος έδωσε τα πασχαλινά δώρα», διηγείται ο 50χρονος. «Την ώρα που η κόρη μου βρισκόταν κοντά στον δήμαρχο και είχε μαζί της το 2χρονο αδελφάκι της, μπήκε στην αίθουσα το συγκεκριμένο άτομο που άρχισε να βρίζει. Και τότε η μικρή μας δέχθηκε το χτύπημα.

Η γυναίκα μου με το μωρό και εγώ με το 5χρονο παιδί μας είχαμε προχωρήσει μπροστά όταν την ακούσαμε να φωνάζει: «Με χτύπησαν, το μάτι μου». Έτρεξα να δω τι είχε συμβεί και είδα τη μικρή να κλαίει».

Δείτε πλάνα λίγο μετά τ�� συμβάν και τον πατέρα της 12χρονης να ξεσπά σε τηλεφωνική του παρέμβαση για την παραμέληση του ιδίου και της οικογένειας του από το κράτος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top