Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα!

Στους δρόμους η Τροχαία-ΠΡΟΣΟΧΗ

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα!

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και ξεκίνησε σιγά σιγά η επιστροφή των εκδρομέων με πολύ καλό σύμμαχο τον καιρό.

Η επιστροφή θα συνεχιστεί και την Τρίτη, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Να σημειωθεί ότι φέτος η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση με την περσινή έξοδο του Πάσχα και τα πλοία είχαν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς.

Ωστόσο, ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας προς αποφυγήν ατυχημάτων, καθώς απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στα εθνικά δίκτυα.

Για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00΄, την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, από 15:00 έως 21:00.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν ακόμα:

-αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής,

-ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα,

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων,

To μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών τίθεται σε ισχύ στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών (15:00-22:00 σήμερα και 11:00-21:00 αύριο):

Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.

Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χ.λ.μ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top