Ο Μπαρόζο «γλείφει» την Μέρκελ

«Δεν φταίει η Καγκελάριος και η Γερμανία για την κρίση»

Ο Μπαρόζο «γλείφει» την Μέρκελ

​Εκτός από πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζοζέ Μανουελ Μπαρόζο είναι όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του και… «φύλακας Άγγελος» της Γερμανίδας Καγκελάριου Α.Μέρκελ.

«Αυτό που συμβαίνει στην Γαλλία ή στην Πορτογαλία δεν είναι λάθος της κυρίας Μέρκελ ή της Γερμανίας», δηλώνει ο Μπαρόζο και προσθέτει ότι «η κρίση και τα προβλήματα που την συνοδεύουν δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Γερμανίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά της πολιτικής των υπερβολικών δαπανών, της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και της ανεύθυνης συμπεριφοράς των οικονομικών αγορών».

Ο κος Μπαρόζο, αφού υπεραμύνεται της πολιτικής Μέρκελ, τάσσεται υπέρ των αποφάσεων του Eurogroup επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται ομόφωνα και τονίζει ότι «είναι άδικο αυτές οι αποφάσεις να παρουσιάζονται σαν να έχουν επιβληθεί από μια χώρα ή έναν θεσμό»

Μπορεί ο Μπαρόζο να είναι γνωστός για τα φιλελληνικά του συναισθήματα, όμως όπως φαίνεται η αγάπη του για την Μέρκελ είναι πολύ πιο ισχυρή! (γιατί άραγε;;;;;;!!!) O Πρόεδρος της Κομισιόν πλέκει το εγκώμιο της Καγκελαρίου χαρακτηρίζοντας την μια πολιτικό η οποία «επενδύει πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια στο ευρωπαϊκό θέμα» και εύχεται να μπορούσε να πει το ίδιο και για όλους τους άλλους ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την στάση που τηρεί η Γ��ρμανία», δηλώνει χαρακτηριστικά και διαβεβαιώνει ότι το Βερολίνο δεν επεδίωξε τον ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top