Αναστάσιε,Χρύσανθε,Σοφία και ...Παναγιώτη μας κάνετε περήφανους,σας ευχαριστούμε!

Μαθήματα ζωής από τέσσερις ήρωες που ζουν ανάμεσα μας

​Όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν και ήρωες που έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο, θέλησαν να προβάλουν το προσωπικό τους πρόβλημα και να βοηθήσουν όσους συνανθρώπους μας αντιμετώπιζαν παρόμοιες δυσκολίες αλλά και να υποστηρίξουν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

image_1367763527735110.jpg

Ο Αναστάσιος Κόλλιας είναι ένας από αυτούς! Είχε την ατυχία να είναι πρωταγωνιστής σε μια μεγάλη τραγωδία…. που στοίχησε τη ζωή σε 16 ανθρώπους! Ο Αναστάσιος ήταν ένας από τους επιβάτες του λεωφορείου, το οποίο κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Θεσσαλονίκη –Αθήνα έπεσε από τη γέφυρα του Αλιάκμονα! Αν και ο ίδιος, 20χρονος τότε στρατιώτης, κατάφερε μόνος του να βγει από τα σπασμένα τζάμια επέστρεψε όντας τραυματισμένος στο λεωφορείο για να σώσει και άλλους επιβαίνοντες! Και το έκανε…. ο ��ναστάσιος χάρισε ζωή στον συνεπιβάτη του, αλβανικής καταγωγής Φρέντου Τσαβά, ενώ του ζητήθηκε να ηγηθεί ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης για τους επιζήσαντες, οι οποίοι όμως δεν θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα! Ο 30χρονος σήμερα «ήρωας» έχει αφήσει πίσω τα δικά του ψυχολογικά τραύματα και κοιτάει μπροστά, προσφέροντας αγάπη αλλά και φαγητό από την κινητή καντίνα της μητέρας του, στην οποία εργάζεται!

image_1367763534257371.jpg

Ο Χρύσανθος Πολιτόπουλος ήταν ο φύλακας άγγελος για τους επιβάτες του πλοίου, που τη νύχτα της 17ης Αυγούστου 1993 προσέκρουσε στις βραχονησίδες Καβουρονήσια, ανο��χτά της Μυκόνου! Εκείνο το βράδυ ο 35χρονος τότε δύτης έτρωγε σε μια ταβέρνα με την οικογένεια του αλλά όταν τον ενημέρωσαν για το συμβάν, ο Χρύσανθος έβαλε σε δεύτερη μοίρα ακόμη και την οικογένεια του και πήγε να γλιτώσει από το θάνατο τους 11 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα του πλοίου, γεγονός για το οποίο βραβεύτηκε από την ακαδημία Αθηνών!

image_1367763550332301.jpg

Η Σοφία Κυβελίδου είναι μια μάνα με «Μ» κεφαλαίο, καθώς εκτός από τον αγώνα για το δικό της παιδί, το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση, μάχεται για 40 ακόμη παιδιά που υποφέρουν από την ίδια ασθένεια! Παρά τις δυσκολίες και το γεγονός ότι αναγκάστηκε μόνη της να μεγαλώσει το βλαστάρι της, αφού είχε χωρίσει πολύ νωρίς με το σύζυγο της, η Σοφία δεν το έβαλε κάτω, ούτε όταν αρρώστησε η μητέρα της από καρκίνο του πνεύμονα. Τον Οκτώβριο του 2012 δημιούργησε το Σύλλογο Φίλων και Γονέων Παιδιών με νοητική Στέρηση και Αυτισμό Χαλκιδικής Όνειρα,δίνοντας απλόχερα δύναμη και κουράγιο σε συνανθρώπους που ανεβαίνουν το ίδιον Γολγοθά με εκείνη.

image_1367763550332313.jpg
Ο Παναγιώτης Μιχαήλ δεν έχει μόνο γυμνασμένο σώμα αλλά και πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη και καρδιά! Αν και χτυπήθηκε δύο φορές από τον Καρκίνο των όρχεων, την πρώτη φορά στην ηλικία των 30 ετών και την επόμενη δέκα χρόνια μετά, ο γυμναστής πάλεψε και παλεύει σκληρά, αποφασισμένος να βγει νικητής όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για εκατομμύρια συνανθρώπους του! Μέσα από την Κοινωφελή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων του Καρκίνου «Μείνε Δυνατός» την οποία δημιούργησε ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2007, την γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης 1069 των ανθρώπων με καρκίνο αλλά και την ιστοσελίδα www.bestrong.org.gr που είναι από τις πιο ενημερωμένες σελίδες σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, ο Παναγιώτης φωτίζει το «τούνελ» εκατομμυρίων ανθρώπων που υποφέρουν από τη μάστιγα της εποχής! Παράλληλα, στόχος του είναι η δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας και ολιστικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top