Με συγκίνηση, δάκρυα και δέος ο ελληνικός λαός έψαλλε το Χριστός Ανέστη και τον… Εθνικό ύμνο!

Ποια μέρη κέρδισαν τις εντυπώσεις

Με συγκίνηση, δάκρυα και δέος ο ελληνικός λαός έψαλλε το Χριστός Ανέστη και τον… Εθνικό ύμνο!

​Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως τη Λέσβο, οι Έλληνες έσπευσαν στην εκκλησιά για να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης και να λάβουν το Άγιο Φως, ακολουθώντας πάντα πιστά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης!

Στην πρωτεύουσα ήταν η πρώτη φορά που το «Χριστός Ανέστη» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σκεπάστηκε από το βροντερό τρόπο με τον οποίο έψαλλαν τον εθνικό ύμνο τα αγήματα των ΕΔ.

Η δυναμική των αγημάτων των ΕΔΝ εκτός του ότι εντυπωσίασε όλους τους Έλληνες που ήταν εκεί, αιφνιδίασε τους επίσημους , όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, κάποιοι από τους οποίους άρχισαν να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και τελείωσαν με τον Εθνικό Ύμνο. Και ήταν και προφανές ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Εθνικός Ύμνος θα ακουγόταν τόσο δυνατά ώστε να καλύπτει το Χριστός Ανέστη του Αρχιεπισκοπου.

Στα αξιοσημείωτα όπως προκύπτει και από την φωτογραφία ότι στο άγημα του Πολεμικού Ναυτικού υπήρχε κι ένας Ναυτικός Δόκιμος μαύρος, σαφές μήνυμα ενάντια στα όσα απαράδεκτα επιχειρούν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία ακραίες οργανώσεις.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΤ

100.000 ρουκέτες στον πόλεμο της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

«Βούλιαξε» από κόσμο το νησί της Χίου, όπου πολλοί επισκέπτες έσπευσαν να δουν από κοντά το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου που αποτέλεσε ιδιαίτερο πόλο έλξης για τουρίστες κυρίως από τη γειτονική Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμου βρέθηκαν στο νησί για να καλύψουν το φαντασμαγορικό έθιμο που για πρώτη φορά μεταδόθηκε live μέσω webcam!

Τα απρόοπτα ωστόσο δεν έλειψαν και φέτος! Οι ρίψεις ρουκετών διακόπηκαν για περίπου 20 λεπτά εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα σε Άγιο Μάρκο και Παναγία Ερυθιανή.

Ο αριθμός των ρουκετών πάντως μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Και από τις δύο ενορίες έπεσαν περίπου 100.000 ρουκέτες όταν πέρυσι ήταν 180.000.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του Poltischios ΕΔΩ

Πυροτεχνήματα,ευχές και συγκίνηση και στο Βόλο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κορυφώθηκε η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και στην πόλη του Βόλου! Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Από τους Ράδιο Αρβύλα σε εκκλησία των Τρικάλων ο Ταμήλος

Χαρμόσυνα χτύπησαν τα μεσάνυχτα στους Ιερούς Ναούς των Τρικάλων οι καμπάνες, στέλνοντας το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Τρικάλων όπου τελέσθηκε η Αναστάσιμη Θεία λειτουργία εψάλλησαν Αναστάσιμοι χαιρετισμοί και τροπάρια, παρουσία του Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ Μιχάλη Ταμήλου, του Αντιδημάρχου Τρικκαίων Γρηγόρη Καρκανιά, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας. Δείτε βίντεο του trikalanews ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top