Κάμερες ασφαλείας θα μπουν σε κάθε βαγόνι του Μετρό

Το μάτι του «Big Brother» θα μας παρακολουθεί

Κάμερες ασφαλείας θα μπουν σε κάθε βαγόνι του Μετρό
​Ο «Big Brother» θα είναι στα βαγόνια του Μετρό, αφού κάθε συρμός που αποτελείται από 6 βαγόνια θα έχει σύνολο 24 κάμερες.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας λειτουργίας της Αττικό Μετρό σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν σε τέσσερα σημεία της οροφής κάθε βαγονιού 4 έγχρωμες κάμερες, οι οποίες θα λειτουργούν με σύστημα μπαταριών και με τέτοιο τρόπο ώστε ανά ζεύγη να καλύπτουν όλο το εσωτερικό αποτελώντας τα «μάτια» και τα «αυτιά» της εταιρείας.

Αιτιολογώντας το αίτημά της προς την Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων η Αττικό Μετρό επικαλείται -πέραν της ασφάλειας των επιβατών-διάφορα περιστατικά αλλά και στατιστικά στοιχεία με ατυχήματα και αδιαθεσίες επιβατών που συνέβησαν κατά καιρούς με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει εγκαίρως και να παράσχει βοήθεια.

Εκτός αυτών επικαλείται και το περιστατικό με την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού εντός ενός συρμού του μετρό στις 25/2/2012.

Στην Αρχή Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα έχει κατατεθεί προς συζήτηση και απόφαση η εισήγηση στην οποία αναλύονται οι λόγοι που απαιτούνται προκειμένου να γίνει αποδεκτό η όχι το αίτημα της Αττικό Μετρό (ΑΜΕΛ).

Στην εισήγηση των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής ξεκαθαρίζεται ότι οποιαδήποτε απόφαση προς τη θετική η αρνητική κατεύθυνση θα αποτελέσει προηγούμενο και για τα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς όπως τον ΗΣΑΠ και το ΤΡΑΜ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top