Σύρος: Το πρόγραμμα της Μεγάλης Παρασκευής

Η ακολουθία του επιτάφιου θα αρχίσει στις 19:30

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Παρασκευής και της λιτανευτικής περιφοράς των Επιταφίων στην Ερμούπολη.

Η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως θα αρχίσει στις 19.30, η δε Λιτανεία του Επιταφίου στις 22.00.

Η Λιτανεία από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης έχει ως ακολούθως: Oμήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωϊου, δια της οδού Χίου στην Ακτή Π. Ράλλη, Ελ. Βενιζέλου, Πλατεία Μιαούλη από ανατολική πλευρά και δια των οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη επάνοδος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Η διαδρομή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου είναι: Εμμανουήλ Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Στ.Βαφειαδάκη, Απόλλωνος, Πλατεία Τσιροπινά, Καλομενοπούλου, Ευαγγελιστρίας, Θυμάτων Σπερχειού, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Πέτρου Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Πλατεία Μιαούλη, Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα και Ι. Ράλλη.

Η διαδρομή του Επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου διασχίζει τις παρακάτω οδούς: Σταματίου Πρωϊου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Νάξου, Σπετσών, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωϊου, Ακτή Π. Ράλλη, Ερμού, Πλατεία Μιαούλη, Ερμού και Σταματίου Πρωϊου.

Στην Πλατεία Μιαούλη θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στις 22.30, όπου η χορωδία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου θα αποδώσει τρεις ύμνους. Θα ακολουθήσει δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ.λ.π. νήσων κ. Δωρόθεο Β΄, ο οποίος θα προεξάρχει της τελετής και θα διαβάσει την ευχή: "Ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά" , και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά την ανάγνωση του ψαλμού θα ακουστούν πένθιμα εμβατήρια από τη Μουσική του Δήμου. Κατόπιν οι Επιτάφιοι των τριών Ενοριακών Ναών θα επιστρέψουν στις Εκκλησίες από τους καθορισμένους δρόμους.

Η Περιφορά του Επιταφίου των άλλων Ενοριακών Ναών θα γίνει μέσα στα όρια της ενορίας τους στις 21.00.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καθολικών η ακολουθία των Παθών θα γίνει στις 18.30 και η περιφορά του Επιταφίου στις 20.30 με την εξής διαδρομή: οδός Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη (είσοδος από ανατολική πλευρά) και δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη, Ευαγγελιστρίας επάνοδος στον Ναό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top