Κύκλωμα κλοπής μοτοσικλετών στην Κέρκυρα

Οκτώ συλλήψεις από την αστυνομία

Κύκλωμα κλοπής μοτοσικλετών στην Κέρκυρα

Οκτώ άτομα -Έλληνες και Αλβανοί- συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος κλοπής και παράνομης εμπορίας μοτοσικλετών στην Κέρκυρα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 23 υποθέσεις κλοπών μηχανών, συνολικής αξίας περίπου 40.000 ευρώ. Οι κλεμμένες μηχανές διοχετεύονταν στη συνέχεια στην αγορά, είτε ολόκληρες είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκε επίσης, και μια υπόθεση ληστείας στην Κέρκυρα σε βάρος 21χρονου.

Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν τα δίκυκλα «στόχους», στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Κέρκυρας και της Λευκίμμης, τα οποία στην συνέχεια μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα και πωλούσαν παράνομα αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών - παρουσία δικαστικού λειτουργού - σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε διάφορες περιοχές, κυρίως στην Νότια Κέρκυρα, βρέθηκαν οκτώ κλεμμένα δίκυκλα, καθώς και πλήθος ανταλλακτικων.

Όπως προαναφέρθηκε, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας τέσσερις Έλληνες και τρείς Αλβανοί, ηλικίας από 16 έως 21 ετών, καθώς και ένας ακόμη 46χρονος Αλβανός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτοφώρου διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της ληστείας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 19χρονος Έλληνας, μέλος της ομάδας, και άγνωστος αριθμός συνεργών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top