Πότε θα παραδειγματιστούμε; 21 υπουργοί στην Ιταλία, 41 στην Ελλάδα!!!

Πενταπλάσιος ο πληθυσμός στην γειτονική χώρα από τον δικό μας

Πότε θα παραδειγματιστούμε; 21 υπουργοί στην Ιταλία, 41 στην Ελλάδα!!!

Τα «γυαλιά» μας φόρεσε η Ιταλία που μπορεί να έχει έναν Μπερλουσκόνι που με τα σκάνδαλά του -πολιτικά και προσωπικά- την κάνει διεθνώς ρεζίλι τουλάχιστον όμως έχει και κάποιους άλλους πολιτικούς που έχουν και λίγη τσίπα πάνω τους και συναισθάνονται το τι συμβαίνει στην ιταλική κοινωνία.

Έτσι προς έκπληξη όλων μας το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ιταλίας που ορκίστηκε χθες αποτελείται ΜΟΝΟ από 21 στελέχη εκ των οποίων οι επτά είναι γυναίκες!

Και σκεφτείτε ότι αυτό έγινε σε μία χώρα που έχει σχεδόν 5πλάσιο πληθυσμό από το δικό μας!!!! Και συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2012) ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι 59.464.644 κάτοικοι και της Ελλάδας 10.815.197 κάτοικοι.

Αναφερόμαστε σε αυτό γιατί στην δική μας χώρα, την μικρή και ταλαιπωρημένη Ελλαδίτσα δεν μας φτάνουν οι 41 υπουργοί!!!!

Και όχι μόνο αυτό αλλά δεν αποκλείεται να αυξηθούν στον επικείμενο ανασχηματισμό καθώς δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (19-4-2013) ότι θα συσταθούν νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα.

Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αποφασίστηκαν για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, καθώς και μια νέα θέση υφυπουργού στο Παιδείας – Πολιτι��μού.

Ήδη το δικό μας υπουργικό συμβούλιο αριθμεί 17 υπουργούς, 16 υφυπουργούς και 7 αναπληρωτές υπουργούς.

Άντε να δούμε πότε θα βάλουμε μυαλό…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top