Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Σαρακάκης

Από το 1975 πρωταγωνίστησε στον χώρο του αυτοκινήτου

Έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών, ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Τάκης Σαρακάκης. H κηδεία του θα γίνει σήμερα Μ. Δευτέρα, στις 10 π.μ., από το Α' Νεκροταφείο.

Ο εκλιπών, από το 1975 μέχρι τις μέρες μας, υπήρξε συνεχιστής της επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας του πατέρα του Ιωάννη Δ. Σαρακάκη, μαζί με τον αδελφό του Τζέκο Σαρακάκη ο οποίος απεβίωσε το 1997. Εδώ και αρκετό καιρό, τον βασικό πυρήνα της Διοίκησης στελεχώνουν τα τρία παιδιά του Δημητρίου Σαρακάκη, Ιωάννης, Δημήτριος-Φραγκίσκος και Αλέξανδρος, οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με τις δραστηριότητες των εταιρειών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης δήλωσε: "Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας ακόμα μεγάλος ευπατρίδης, ο Τάκης Σαρακάκης, τελευταίος των ιδρυτών του μεγάλου ομίλου Σαρακάκη, που προσέφερε πολλά στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο Τάκης Σαρακάκης, υπήρξε σεμνός, μετριοπαθής, οργανωτικός και μετέδιδε πνεύμα εργατικότητας και ευθύνης στα στελέχη του. Προσέφερε πολλά στην πατρίδα και η απώλειά του έρχεται σε μία στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη της προσφοράς τέτοιων πατριωτών. Αφήνει πίσω του τρείς εξαίρετους διαδόχους τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, που διέπονται από τα ίδια χαρίσματα με εκείνα του πατέρα τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Το 2012 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για τον όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Συμπλήρωσε 90 χρόνια παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, με κυριότερη τη δραστηριότητα στον χώρο της αυτοκίνησης. Ο εκλιπών Πρόεδρος του Ομίλου είχε χαρακτηρίσει το 2012 ως μια πολύ σημαντική χρονιά, προσθέτοντας ότι η 90ετής δραστηριοποίησή του έδωσε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία στην οικογένεια, ταυτόχρονα, όμως, μεγάλωσε και τις ευθύνες που έχουν τα μέλη της απέναντι στους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της επιχείρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top