Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για το πολυνομοσχέδιο

Κλειστός ο σταθμός του μετρό

Συλλαλητήριο  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για το πολυνομοσχέδιο
Πρώτη ανάρτηση 18.00

Σε εξέλιξη βρίσκεται συλλαλητήριο εναντίον του πολυνομοσχεδίου που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα.
Λόγω των μέτρων ασφαλείας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα έχει κλείσει από τις 4.30 μ.μ. και θα παραμείνει κλειστός για όσο διάστημα διαρκεί η συγκέντρωση.

Μέχρι στιγμής το συλλαλητήριο εξελίσσεται ήρεμα και χωρίς επεισόδια, ενώ σημαντική είναι η παρουυσία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με το υπουργείο Παιδείας λόγω ρης επέκτασης του ωραρίου τους.
Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

Στη δική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «αντιδρά στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης το οποίο στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

​​​​​​Νωρίτερα έξω από τη Βουλή είχαν διοργανώσει "χάπενινγκ" οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι μοίρασαν δωρεάν στους τυχερούς περαστικούς αγροτικά προϊόντα!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top