Στο... σπίτι τους και όχι στα χακί θα φάνε τον οβελία οι «επίσημοι»

Λιγότερες σούβλες στα στρατόπεδα όλης της χώρας

Πάσχα στα στρατόπεδα τέλος: στης κρίσης τον καιρό, λιγοστεύουν ακόμα και οι σούβλες με τον οβελία, τον οποίοι οι εκπρόσωπο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας θα απολαύσουν φέτος στο... σπιτάκι τους!

Οι εικόνες με τους πολιτικούς να τσουγκρίζουν τα αυγά και να τρωγοπίνουν με τους στρατεύσιμους ανήκουν στο παρελθόν, ενώ καταργήθηκαν με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας το 2010. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό πως πέρυσι μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε στρατόπεδο την ημέρα του Πάσχα, καθώς παρακάθισε σε γεύμα του διοικητή της Δεύτερης Μοίρας Καταδρομών, στη Νάουσα.

Τα έξοδα για το πασχαλινό τραπέζωμα καλύπτονταν από χρήματα για την σίτιση των στρατιωτών, ένα μέρος των εσόδων του ΚΨΜ και ένα κονδύλι του ΓΕΕΘΑ, με το ακριβές ποσό να μην μπορεί να προσδιοριστεί λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ανήμερα το Πάσχα, λοιπόν, φαγητό προσφέρεται μόνο για όσους αξιωματικούς και στρατιώτες έχουν υπηρεσία εκείνη την ημέρα, ενώ οι ίδιοι είναι οι μόνοι που μπορούν να καλέσουν στη μονάδα τις οικογένειές τους.

Εκτός, πάντως, από την μείωση των εξόδων, ο στρατός γλιτώνει και... κούραση, αφού χιλιάδες οπλίτες επιφορτίζονταν με την «υπηρεσία» του ψησίματος του οβελία (χώρια η λάντζα) και έμεναν μέσα την Κυριακή του Πάσχα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top