Σαρωτικός έλεγχος σε όλες τις εταιρείες που πήραν επιδοτήσεις από το 2004

Μετά από παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη

Εξονυχιστικός έλεγχος σε πανελλαδικό επίπεδο , σε όλες τις εταιρίες που εισέπραξαν επιδοτήσεις , προνομιακή χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά μετά από παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων , Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη.

Τα φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου ή ευρωπαϊκού χρήματος από εταιρίες – φαντάσματα ή υφιστάμενες εταιρίες για σχέδια επενδυτικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν (έγιναν δηλαδή σκάφη αναψυχής ή πολυτελή αυτοκίνητα) κινητοποίησαν τους εισαγγελείς οι οποίοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτείνουν την έρευνα από το 2004 και μετά. Ήδη μάλιστα πήραν μετά από αίτημά τους τον κατάλογο όλων των εταιριών που εισέπραξαν χρήματα από τα προγράμματα του υπουργείου και τις κατένειμαν στις 13 περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ , που θα ξεκινήσουν άμεσα τους ελέγχους.

Επί τάπητος τίθενται τα εξής ερωτήματα που πρέπει να λάβουν (και νομική) απάντηση:

-Αν τα χρήματα πήγαν τελικά στους σκοπούς που είχαν δηλωθεί.

-Αν τηρήθηκε το ποσοστό της επένδυσης -Αν δικαιολογούνται τα έξοδα της εταιρίας ή εκδόθηκαν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια

-Αν πράγματι [προσελήφθη το προσωπικό για το οποίο χρηματοδοτήθηκαν κ.α Η έρευνα κάθε μιας περιφερειακής διεύθυνσης θα ξεκινήσει από τις ετα��ρίες που εισέπραξαν τα υψηλότερα ποσά (π.χ εταιρία χρηματοδοτήθηκε με 8,5 εκατομμύρια ευρώ) και θα συνεχίζεται στα χαμηλότερα ποσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top