Απίστευτα τεχνάσματα για να αποφύγουν την απόλυση χρησιμοποιούν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Καθηγητής με πορνογραφικό υλικό τιμωρήθηκε με... 6 μήνες παύση!

Απίστευτα τεχνάσματα για να αποφύγουν την απόλυση χρησιμοποιούν επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Πρώτη ανάρτηση: 23/04/2013 14:22

Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στην εκδίκαση υποθέσεων επιόρκων του Δημοσίου, καθώς κάποια από τα πειθαρχικά συμβούλια τους την «χαρίζουν» τιμωρώντας τους με πολύ πιο ελαστικές ποινές από αυτές που θα έπρεπε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση μια γυναίκας υπαλλήλου σε νομαρχία, εργαζόταν ως νυχτοφύλακας, η οποία έλειπε 4 ολόκληρους μήνες από την υπηρεσία της.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό την απέλυσε, όμως η ίδια προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, όπου επικαλέστηκε προβλήματα όρασης και η ποινή μετατράπηκε σε προσωρινή παύση καθηκόντων 6 μηνών. Χρειαζόταν η προσφυγή στο ΣτΕ για να κριθεί απολυτέα.

Έκανε δημοπρασίες… δημόσιος υπάλληλος

Υπάλληλος του ΟΔΔΥ διαπιστώθηκε ότι το 2005 είχε συστήσει εταιρεία με την μητέρα του, λαμβάνοντας μέρος σε δημοπρασίες του Δημοσίου, γεγονός που απαγορεύει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Απαλλάχθηκε από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό. Παρόλο που ο γενικός επιθεωρητής έκανε ένσταση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου συμβουλίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό και εκεί το αίτημα απορρίφθηκε. Τελικά, ο κ. Ρακιντζής προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο αποφάσισε την απόλυσή του.

Η απόλυση έγινε… παύση

Άλλο ένα παράδειγμα τιμωρίας – «χάδι» ήταν η ποινή σε σωφρονιστικό υπάλληλο της Κέρκυρας, ο οποίος το 2005 πήρε σωρηδόν αναρρωτικές άδειες με χαρτί ιδιώτη γιατρού. Παρόλο που παραπέμφθηκε το 2008 από την υπηρεσία του στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, δεν παρουσιάστηκε με το αιτιολογικό ότι… παντρευόταν συγγενής του στον Βόλο! «Με τα πολλά» του επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών. Χρειάστηκε να επέμβει ο γενικός επιθεωρητής, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, για να εξεταστεί ξανά η υπόθεση.

Καθηγητής με πορνογραφικό υλικό

Αυτό που προκαλεί μεγάλη αγανάκτηση είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε καθηγητή, ο οποίος είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό. Η ποινή του ήταν… 6 μήνες παύση!!! Χρειάστηκε να επέμβει ξανά ο γενικός επιθεωρητής, όπως και ο υπουργός Παιδείας για να ξαναεξεταστεί η υπόθεση, προκειμένου να του επιβληθεί βαρύτερη ποινή.

Πάρα πολλές ακόμα παρόμοιες υποθέσεις έχουν την ίδια αντιμετώπιση.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top