Θρίλερ: Κανένα ίχνος από τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο που απήχθη χθες

Φόβοι ότι οι απαγωγείς συνδέονται με τον βομβιστή της Βοστώνης

Θρίλερ: Κανένα ίχνος από τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο που απήχθη χθες

Πρώτη ανάρτηση: 23/04/2013 08:56

Εντείνεται η αγωνία για την ζωή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος όπως σας είχαμε πει απήχθη την Δευτέρα στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Αντιόχεια (της Συρίας), για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

Μαζί του απήχθη και ο Σύρος Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ο οποίος είναι γνωστός για την ανθρωπιστική του δράση στην περιοχή.

Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με το Πατριαρχείο και κανείς δεν γνωρίζει ούτε ποιοι κρύβονται πίσω από το περιστατικό, ούτε ποια είναι τα κίνητρα τους.

Φόβοι συνδέουν τους απαγωγείς με τους βομβιστές της Βοστώνης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το yalibnan.com πίσω από την απαγωγή των δυο επισκόπων είναι η «Τσετσενική ομάδα» που συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είναι νεκροί ο οδηγός που μετέφερε τον Μητροπολίτη και ο διάκονος του.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών το σπίτι του Μητροπολίτη είχε δεχτεί επίθεση με ρουκέτα, ενώ δεχόταν συχνά και απειλές.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Πατριάρχη Αντιόχειας, Ιωάννη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ενημερώνεται συνέχεια, ενώ εντολή στην ΜΙΤ να βοηθήσει στην απελευθέρωση έδωσε ο Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ, για να γίνει κάθε ενέργεια για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top