Τσουρέκι για το Ρεκόρ Γκίνες έφτιαξαν στη Λέσβο!

Έφτασε τα 70 μέτρα...

Από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι υπεύθυνοι του ζαχαροπλαστείου Πανταζής από τη Λέσβο αλλά και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Βασίλειος Πανταζής να μεταφέρουν και να συναρμολογούν κομμάτι κομμάτι τα τσουρέκια που έφτιαξαν με σκοπό να ξεπεράσουν τα 70 μετρά και να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες..

Εφόσον ήταν όλα έτοιμα στις 11:30 περίπου με την βοήθεια των Δασοπροσκόπων της πόλης και των Οδηγών της ξεκίνησε το μέτρημα.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμενε ο κ Πανταζής καθώς η μεζούρα έδειξε 66 μέτρα… Ξαφνικά ενώ όλοι περίμεναν να λήξει αυτή η μεγαλειώδη προσπάθεια εμφανιστήκαν ακόμα 10 τσουρέκια του ενός μέτρου και έτσι το ρεκόρ ήταν γεγονός…

Αν και δεν μετρηθήκαν τα υπόλοιπα τσουρέκια σύμφωνα με τον κ Πανταζή ξεπέρασε τα 70 μέτρα το τεράστιο τσουρέκι…

Όπως μας εξήγησε ο κ Πανταζής από το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο το τσουρέκι 70 μέτρων παρασκευάστηκε με κάτω από 150 κιλά ζύμης, 30 κιλά αβγά, 15 κιλά γάλα, 2 κιλά μαχλέπι και φυσικά πολύωρο ζύμωμα από δεκάδες ανθρώπους του ζαχαροπλαστείου και όχι μόνο..

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη. Ο Δήμαρχος, συνεχάρη θερμά τον Βασίλη Πανταζή και όλους όσοι στάλθηκαν αρωγοί στο δύσκολο αλλά επιτυχημένο και εντυπωσιακ�� εγχείρημά του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, το τσουρέκι παραχωρήθηκε στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας κ Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για να δοθεί στους άπορους συμπολίτες μας.

Τσουρέκι μοιράστηκε και στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στην αγορά της Μυτιλήνης. Το αποτέλεσμα βέβαια πέραν των άλλων δικαίωσε όσους είχαν την ιδέα της διοργάνωσης, αφού εξελίχθηκε σε ένα πραγματικά όμορφο πασχαλιάτικο τοπίο με τα παιδιά της πόλης να πουλάνε, αλλά και να μοιράζουν όπου απαιτείται δωρεάν, πασχαλιάτικες λαμπάδες.

Και του χρόνου 90 μέτρα όπως μας είπε ο κ Πανταζής….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top