Tο star.gr σε απόσταση αναπνοής από τον Άκη και τη Βίκυ αποκαλύπτει όσα ΔΕΝ έδειξαν οι κάμερες

Το look και οι αντιδράσεις των κατηγορουμένων, τα νερά και το... αρνί!

Tο star.gr σε απόσταση αναπνοής από τον Άκη και τη Βίκυ αποκαλύπτει όσα ΔΕΝ έδειξαν οι κάμερες

Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

22 Απριλίου 2013, ώρα 09:35 στο Εφετείο Αθηνών ακούγεται ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρ. Κατσιάνης να δίνει το σήμα για να ξεκινήσει η σημαντικότερη δίκη της μεταπολίτευσης!

Εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων ένα, ένα.... Οι απουσίες ηχηρές και ο Άκης «πρώτη πίστα» στο εδώλιο, χωρίς τις δύο γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του! Τόσο η κόρη του Αρετή, όσο και η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν επέλεξαν να μην εμφανιστούν, επικαλούμενες πολύ κακή ψυχοσωματική κατάσταση.

Ο πρώην υπουργός είναι καλοντυμένος, χτενισμένος, φρεσκοξυρισμένος και κουστουμαρισμένος.... Δείχνει άνετος και συνάμα προβληματισμένος, σκεπτικός αλλά και αποφασισμένος να «χορέψει στο... δικό του ζεϊμπέκικο όλους όσους τον χρησιμοποίησαν ως "Ιφιγένεια" όπως ο ίδιος λέει. Είναι φιλικός, μιλάει σε όποιον τον πλησιάζει, σε αστυνομικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ανθρώπους που ήρθαν να τον υπερασπιστούν. Μόνο σε έναν δεν λέει κουβέντα και αυτός δεν είναι άλλος από από τον ξάδελφο και άλλοτε στενό συνεργάτη του Νίκο Ζήγρα.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, τέσσερις θέσεις πιο πέρα από τον Άκη, η νυν σύζυγος του πρώην υπουργού Βασιλική ή Βίκυ Σταμάτη ή Κούλα όπως συνήθιζαν να τη φωνάζουν οι συγχωριανοί της στο Ζέλι της Φθιώτιδας. Φοράει ένα μαύρο κοστούμι με σατέν λεπτομέρειες και ένα εκρού-ζαχαρι μπλουζάκι, έχει μαλλιά κομμωτηρίου και πρόσωπο βαμμένο με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει ... άβαφτο! Τα φρύδια της είναι καλοσχηματισμένα, τα χείλη και τα μάτια της πολύ πολύ απαλά βαμμένα σε αποχρώσεις του ροζ με το ρουζ να προσπαθεί να της «δώσει» και παράλληλα να της «πάρει»την ταλαιπωρία.... Είναι σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που δεν είχε καν τη διάθεση να βάλει τις γόβες που κάποτε δεν αποχωριζόταν λεπτό, για αυτό και εμφανίζεται με μπαλαρίνες.

Είναι τόσο συντετριμμένη που αντί για τις πάλαι ποτέ αγαπημένες τσάντες της σε μέγεθος extra extra large κρατά έναν ταπεινό μπλε φάκελο με έγγραφα. Στην μιάμιση συνολικά ώρα που μένει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου μιλά ελάχιστα με τους συνηγόρους και τον σύζυγο της, ενώ την περισσότερη ώρα κοιτά με βλέμμα παγωμένο άλλοτε κάτω και άλλοτε το προεδρείο και τους αστυνομικούς που την περικυκλώνουν.

Ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγο του, τέσσερις άνθρωποι με τους οποίους κάποτε ήταν σαν μια μεγάλη οικογένεια ....Γιώργος Σαχπατσίδης, Νίκος Ζήγρας, Ευφ. Λαμπροπούλου και Αστέριος Οικονομίδης « χωρίζουν» το ζεύγος Τσοχατζοπούλου. Οι λέξεις που ανταλλάσσουν μεταξύ τους ελάχιστες, με τον κο Ζήγρα να μιλά ελάχιστα μόνο με την πρώην λογίστρια του Άκη. Στα χέρια τους κρατούν από ένα μπουκαλάκι νερό και ανά διαστήματα πίνουν για να «σβήσουν» το βαρύ κατηγορητήριο και να αντέξουν το φορτισμένο κλίμα... Η κα Λαμπροπούλου κρατά ένα πλεκτό εκρού τσαντάκι, στο οποίο πλέκει τα δάχτυλα της κάθε φορά που αισθάνεται αμήχανα, ενώ οι κύριοι Σαχπατσίδης και Οικονομίδης κάνουν μεταξύ των υπολοίπων τη διάφορα, χαμογελώντας πιο συχνά !

Λίγα εκατοστά πιο πέρα, μια θέση πίσω από τον κο Τσοχατζόπουλο κάθεται ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, που σε αντίθεση με κάποιους άλλους μιλά αρκετά με τους συνηγόρους και έχει πάντα το κεφάλι ψηλά, προσπαθώντας να μην του ξεφύγει τίποτα. Ακούει με προσοχή και ανταλλάσσει και λίγες κουβέντες με τον πρώην υπουργό. Πίσω του και κάποιες θέσεις πιο πέρα κάθονται οι επιχειρηματίες Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Οι δύο κύριοι δεν σηκώνουν... κεφάλι, παρά κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα και παρακολουθούν αμίλητοι τις συνεδριάσεις, ενώ όταν τους περνούν τις χειροπέδες και οι δύο προσπαθούν με κάθε τρόπο να τις κρύψουν από το επίμονο βλέμμα του πλήθους.


Για περίπου 90 λεπτά οι κατηγορούμενοι ακούν με προσοχή τις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής και τις ενστάσεις των συνηγόρων. Λίγο μετά τις 11 η συνεδρίαση διακόπτεται και η αστυνομία "θυμίζει" με τις χειροπέδες της στους κατηγορουμένους ότι σε αντίθεση με τους υπολοίπους στην αίθουσα, εκείνοι δεν μπορούν να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα της Αθήνας. Με συνοπτικές διαδικασίες, οι ένστολοι τους παίρνουν άρον άρον από την αίθουσα για να τους ξαναφέρουν μια ώρα αργότερα όλους, εκτός ... από την Βίκυ Σταμάτη!

Στις 12:20 οι κατηγορούμενοι παίρνουν θέσεις μάχης και πάλι απέναντι στο εδώλιο... Μέχρι τις 15:00 όπου και τελειώνει η συνεδρίαση εκτός από τις αντιδράσεις, τις εκφράσεις και τις κινήσεις των κατηγορουμένων που ήταν πάνω κάτω ίδιες με την αρχική συνεδρίαση, το ενδιαφέρον τραβούν οι πρώτες τοποθετήσεις των: Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα και Γιώργου Κωνσταντάτου για το κατηγορητήριο και η «διαμάχη» προεδρείου, πολιτικής αγωγής και συνηγόρων για το αν η δίκη θα συνεχιστεί πριν ή μετά το... αρνί!!!!

Αν και ο πρόεδρος του δικαστηρίου ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, η "σταύρωση" για τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του και τους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους θα συνεχιστεί από ότι φαίνεται για πολύ....

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top