Σε καθεστώς προστασίας οι 35 τραυματίες αλλοδαποί της Μανωλάδας

Τους έθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντε

Σε καθεστώς προστασίας ως θύματα εμπορίας ανθρώπου, κάτι που απαγορεύει την απέλασή τους, έθεσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντε τους 35 τραματίες αλλοδαπούς που πυροβολήθηκαν στη Μανωλάδα Ηλείας.

Η παραγγελία δόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας Ηλείας και με αυτή θα χαρακτηρίζονται οι 35 τραυματίες αλλοδαποί «θύματα εμπορίας ανθρώπων». Ο χαρακτηρισμός αυτός των 35 τους θέτει - σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – σε καθεστώς προστασίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους.

Επίσης, η επίμαχη πράξη της Εισαγγελίας θα επιδοθεί στους ίδιους τους 35 αλλοδαπούς ��αι στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών, κ.λπ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου όμως με εγκύκλιό του προς τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ζητεί να δραστηριοποιηθούν δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κακομεταχείρισης εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, κ.λπ.

Επισημαίνει μάλιστα πως φαινόμενα κακομεταχείρισης ημεδαπών και αλλοδαπών (για την οποία μάλιστα εκφράζονται παράπονα από διεθνείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις), είναι πολλά , όπως επίσης και οι καταγγελίες για παράβαση πλειάδας κανόνων του εργατικού δικαίου, ιδίως σ�� βάρος αλλοδαπών μεταναστών εργαζομένων, αλλά και ημεδαπών μισθωτών και η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την εργασία, τόσο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Τέλος, ο κ. Τέντες ζητεί από τους συναδέλφους του να ενημερώνουν ανά τρίμηνο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τις σχετικές δικογραφίες που σχηματίζονται για μη εφαρμογή της νομοθεσίας (εργατικής, ποινικής, κ.λπ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top