Αυτοί είναι οι Έλληνες φοιτητές της Νομικής που κέρδισαν το 1ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό

ΔΕΙΤΕ την αναμνηστική φωτογραφία που τράβηξαν!

Αυτοί είναι οι Έλληνες φοιτητές της Νομικής που κέρδισαν το 1ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό

​Η Νομική Σχολή Αθηνών κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου (6th International Roman Law Moot Court Competition) που διεξήχθη στην Οξφόρδη στις 8 & 9 Απριλίου 2013, όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση.

Στην ελληνική ομάδα των προπτυχιακών φοιτητών συμμετείχαν οι:

Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη, Μαρία-Θωμαΐδα Επέογλου, Αλέξανδρο Παπασωτηρίου και Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, η οποία επικράτησε στους ημιτελικούς έναντι του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και στον τελικό αναμετρήθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αναδείχθηκε νικήτρια!

Οι Έλληνες φοιτητές συγκέντρωσαν ήδη στα προκριματικά και σε κάθε μετέπειτα στάδιο του διαγωνισμού την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των διαγωνιζομένων ομάδων.

Δεύτερη κατετάγη η Οξφόρδη και τρίτο το Καίμπριτζ.

Η Ιουλία-Αικατερίνη Βουλέλη έλαβε επίσης το 1ο βραβείο καλύτερου ρήτορα (best oralist) και ο Αλέξανδρος Παπασωτηρίου το 3ο βραβείο καλύτερου ρήτορα, με την ελληνική ομάδα να λαμβάνει συνολικά τα τρία από τα έξι βραβεία του διαγωνισμού, τα οποία απονεμήθηκαν σε τελετή στο Κολλέγιο All Souls της Οξφόρδης από το χορηγό του διαγωνισμού, αγγλική δικηγορική εταιρεία.

RTEmagicC_comp_01_JPG.jpg
Την επιστημονική επίβλεψη της προετοιμασίας των φοιτητών είχε η Επίκουρος Καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου, ενώ στην προπόνηση της ομάδας καταλυτική υπήρξε η συνδρομή της αποφοίτου της Σχολής Αρτεμησίας Παπαδάκη, καθώς και των φοιτητών Μάγδας Αστερή, Θανάση Τασόπουλου και της αποφοίτου Μαριάννας Φλώρου, όλων παλαιότερων νικητών του ιδίου διαγωνισμού.

Οι Έλληνες φοιτητές διαγωνίστηκαν σε αγορεύσεις στα αγγλικά έναντι φοιτητών ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Οξφόρδη, Καίμπριτζ, Tübigen, Trier, Βιέννη, Λιέγη, Νάπολη), με κριτές τους Καθηγητές των ιδίων Πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας και αντικρούοντας αντιστοίχως πέντε διαφορετικά ένδικα μέσα (διεκδικητική αγωγή, ασφαλιστικά μέτρα νομής, αγωγές αποζημίωσης από αδικοπραξία και πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου).

Η Μαρία-Θηρεσία Ρούσσου, που διαγωνίστηκε με την Ιουλία Βουλέλη στον τελικό του διαγωνισμού έναντι των φοιτητών της Οξφόρδης, είναι πρωτοετής φοιτήτρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top