Σχεδόν έτοιμο το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» για μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Με τα χιλιόμετρα θα γίνονται οι χρεώσεις

Θέμα χρόνου είναι το «ηλεκτρονικό εισιτήριο», το οποίο θα αντικαταστάσει τα μέχρι σήμερα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών με συνέπεια να χρεώνεται ο κάτοχός του - επιβάτης ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύει ή και το χρόνο που πραγματοποιεί τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει τον σχετικό διαγωνισμό για τη επιλογή της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Το σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία και οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν μέσα στον Ιούλιο.

Το αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρηση και τεχνική διαχείριση ενός ενιαίου Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τις εταιρίες του ομίλου ΟΑΣΑ για 12 έτη, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο θα καλύπτει επιχειρησιακά το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top