Εμείς και οι Γάλλοι φάγαμε το περισσότερο... άλογο!Πόσο; 111 τόνους!

Στη Βρετανία τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα για το επιβλαβές παυσίπονο

Στη Γαλλία εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα του διατροφικού σκανδάλου με το αλογίσιο κρέας σε προϊόντα βοδινού κρέατος, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων DNA. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,οι ποσότητες κρέατος αλόγου που έφθασαν στην Ελλάδα, κατά τα έτη 2011 και 2012 ανήλθαν στους 111 τόνους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων εντός της ημέρας, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, έκθεση προόδου της Επιτροπής από τις 9 Απριλίου δείχνει ότι στις 353 αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, τα 47 δείγματα βρέθηκαν θετικά.


Η έκθεση προόδου περιλαμβάνει ολοκληρωμένα στοιχεία για 11 χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, καθώς από τις 288 αναλύσεις οι 36 είχαν θετικά αποτελέσματα, ποσοστό 12,5%. Στη Γερμανία βρέθηκαν θετικά 29 δείγματα από τα 867 που ελέγχθηκαν.

Στη Βρετανία, όπου αλογίσιο κρέας έχει ήδη εντοπιστεί σε μπιφτέκια και άλλα προϊόντα εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Tesco, 150 επίσημες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος δεν είχαν θετικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι στη Βρετανία έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα για το επιβλαβές παυσίπονο φάρμακο φαινυλβουταζόνη, που χρησιμοποιείται για τα ζώα, στο πλαίσιο μιας δεύτερης σειράς αν��λύσεων στην ΕΕ για το αλογίσιο κρέας που προορίζεται για κατανάλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top