Άγνωστοι έβαλαν φωτιά έξω από το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού

Προβοκάτσια καταγγέλουν οι κάτοικοι

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά έξω από το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στις έξι το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Ιερισσού Χαλκιδικής καθώς και σε δυο παλιά, κατασχεμένα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος του κτιρίου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί, μετά τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης στα οποία ακολούθησαν και συλλήψεις των δύο κατοίκων της Ιερισσού που κρίθηκαν προφυλακιστέοι από την περασμένη Κυριακή.

Η φωτιά μπήκε σε τρία σημεία, στο υπόγειο, στο ισόγειο όπου στεγάζεται η αστυνομία και στο χώρο πάρκινγκ των κατασχεμένων αυτοκινήτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός ή γκαζάκια αλλά οι δράστες περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά.


Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι έσβησαν αμέσως τη φωτιά.
Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο κ��ίριο, ωστόσο έχουν μαυρίσει οι τοίχοι του αστυνομικού τμήματος εξωτερικά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάηκαν δύο μικρά φορτηγάκια που είχαν κατασχεθεί, καθώς και ένα ΙΧ.

Πάντως οι κάτοικοι καταγγέλλουν προβοκάτσια, για να δυσφημιστεί ο αγώνας που δίνουν κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Στο μεταξύ μετά από συνέλευση των μελών όλων των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής, αποφασίστηκε να ανοίξει ο δρόμος στην Ιερισσό και έτσι τα αυτοκίνητα κινούνται ελεύθερα στη γύρο περιοχή. Ωστόσο στο σημείο θα παραμένουν συνεχώς ομάδες περιφρούρησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top