Μισοτιμής τα… ιερά ακίνητα λόγω κρίσης!

Δε βρίσκει ενοικιαστές η Εκκλησία

Μισοτιμής τα… ιερά ακίνητα λόγω κρίσης!

Στα αζήτητα βρίσκονται δεκάδες ακίνητα της Εκκλησίας παρά το γεγονός ότι εκμισθώνονται σε τιμές «ευκαιρίας».

Για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στο ιερό ταμείο, η οποία ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ, η Εκκλησία έχει μειώσει αναγκαστικά τα ενοίκια των ακινήτων που διαθέτει στην Αττική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από 40% έως 50%.

Στοιχεία-σοκ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΚΥΟ, στα περισσότερα μισθώματα έχουν πέσει οι τιμές κατά 40% με 50%, ενώ εκμισθώνονται διαμερίσματα με μηνιαίο ενοίκιο ακόμη και με 100 ευρώ.

Η ΕΚΥΟ διαθέτει 539 ακίνητα. Από αυτά 132(9καταστήματα, 66 γραφεία, 52 διαμερίσματα και 5 κτίρια) παραμένουν εδώ και καιρό ανεκμετάλλευτα. Το μεγαλύτερο βάρος ρίχνεται σε περιοχές φιλέτα όπως είναι η Βουλιαγμένη, η Κηφισιά και το κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφονται πολλά άδεια ακίνητα.

Στη Βουλιαγμένη, ο αριθμός των κενών διαμερισμάτων, γραφείων και οικοπέδων είναι 17.

Επτά είναι οι μεζονέτες των οποίων το μίσθωμά τους κυμαίνεται ��πό 1.070 ευρώ έως 1.500 ευρώ. Στην Κηφισιά πέντε διαμερίσματα μεταξύ των οποίων και μια μεζονέτα 330 τ.μ αντί 1800 ευρώ αναζητούν υποψήφιο ενοικιαστή με το μίσθωμα να κυμαίνεται από 750 ευρώ έως 1200 ευρώ.

Στην Αθήνα ανεκμετάλλευτα περίπου είναι 40 ακίνητα και στον Πειραιά 14.

Η Εκκλησία ετησίως εισέπραττε ενοίκιο της τάξεως των 791.592 ευρώ. Ελάχιστο όμως είναι και το ενδιαφέρον για τα 44 διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα που έχει η ΕΚΥΟ στη Θεσσαλονίκη.

Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος διαψεύδει τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, λέγοντας ότι από το 1835 το 96% της περιουσίας είχε παραχωρηθεί στο κράτος. Τώρα, για το θέμα των ακινήτων η εκκλησία έρχεται σε επαφή με ξένους επενδυτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top