Στα χέρια της Δικαιοσύνης ο φάκελος για τα σκάνδαλα των Ολυμπιακώ�� Αγώνων

Το μεγάλο "φαγοπότι" του 2004 που πληρώνουμε σήμερα

Στα χέρια της Δικαιοσύνης ο φάκελος για τα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων

Εντείνεται η εισαγγελική έρευνα για τις απίστευτες σπατάλες, τις «περίεργες» αναθέσεις και τις προκλητικές δεξιώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004».

Όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής εξετάζονται από τον εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκο, ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβει από την Βουλή τα πορίσματα των ελεγκτών, τα οποία είχαν σταλεί το 2006.

Στα έγγραφα αυτά περιγράφεται με σαφήνεια που πήγαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που διαχειρίστηκε η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004» υπό την προεδρία της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Ο απίστευτος χορός των εκατομμυρίων απεικονίζει το Greek drama, το οποίο ζει σήμερα η χώρα και ξεκίνησε τότε, σύμφωνα με αυτά που έχουν δείξει όλες οι μελέτες με χαρακτηριστική αυτή του οίκου Standard and Poor’s, που υπολογίζει το κόστος σε 30 δις ευρώ!

Τα πορίσματα εκπονήθηκαν από την τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή που αποτελούσαν ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος – Σταύρος Κούρτης και οι αντιπρόεδροι Ευστάθιος Ροντογιάννης και Ελένη Φώτη.

Ωστόσο, η εξέλιξη της υπόθεσης έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην Δικαιοσύνη, γιατί παρά τις εξόφθαλμες παραβάσεις και παρατυπίες που στήθηκαν στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι η διαχείριση και η διοίκηση διεξήχθησαν «σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής εταιρικής διαχείρισης»…

Όπως σας είχαμε πει, τα νούμερα που εμφανίζονται στις σελίδες των πορισμάτων είναι απίστευτα, καθώς μέσα στην πρώτη διετία της ανάθεσης των αγώνων υπολογίζεται πώς έφαγαν 2,1 δις δραχμές σε τραπεζώματα και δεξιώσεις ξένων και εγχώριων προσκεκλημένων, δημοσιογράφων και λοιπών παραγόντων.

Και δεν είναι μόνο αυτά… Δείτε όλες τις λεπτομέρειες από την υπόθεση στο βίντεο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top