Αθώοι οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Ολυμπιακό Χωριό 2004

Κατηγορούνταν για απόπειρα εκβίασης κοινοπραξίας εργολάβων

Αθώοι οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας Ολυμπιακό Χωριό 2004

Εξαφάνισε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση των 20 μηνών χωρίς ελαφρυντικό που είχε επιβληθεί στον ο Αγγ. Οικονομόπουλο, πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.», στον φερόμενο ως σύμβουλό του Ιωάν. Μανωλά και στον Π. Παναγιωτόπουλο, πρόεδρο της επιτροπής συντάξεως νέων τιμών μονάδων εργασιών της εταιρείας, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Οι τρείς κατηγορούμενοι δικάζονταν μετά από έφεσή τους, για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα τέλη Αυγούστου του 2005 τα τρία μέλη της εταιρείας «επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους Πρ. Εμφιετζόγλου, Νικ. Οικονόμου και Ανδρ. Στέγκο, εκπροσώπους των "Μηχανική Α.Ε.", "Μοχλός Α.Ε." και "Θεμελειοδομή Α.Ε.", εταιρείες που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου "Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του -Τμήμα Β-600 κατοικίες", να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, εξαγγέλλοντας απειλές για την επέλευση κακού σε βάρος της περιουσίας της κοινοπραξίας».

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία τις σε βάρος τους κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης, υποστηρίζοντας ότι «ο επιχειρηματίας κατασκεύασε τις κατηγορίες για να γλιτώσει από ποινικές ρήτρες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό, λόγω της αδυναμίας του να ολοκληρώσει το έργο».

Η απόφαση ήταν σύμφωνη με την εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ τους επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top