Συνελήφθη 28χρονος Αρχιφύλακας για εκβιασμό

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Συνελήφθη 28χρονος Αρχιφύλακας για εκβιασμό

Συνελήφθη 28χρονος Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και ένας 41χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν έναν 35χρονο υπήκοο Ιράκ, υπάλληλο καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Αντικείμενο της εκβίασης ήταν η «τακτοποίηση» καταδικαστικής απόφασης, που δήθεν εκκρεμούσε σε βάρος του.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται αφορούν, κατά περίπτωση, την απόπειρα εκβίασης από κοινού, την παθητική δωροδοκία, την υπεξαίρεση στην υπηρεσία και την παράβαση καθήκοντος.

Το χρονικό

Ο αστυνομικός είχε πάει την περασμένη Παρασκευή (05.04.2013) το απόγευμα, στο συγκεκριμένο κατάστημα ρούχων, όπου εργάζεται ο 35χρονος αλλοδαπός υπάλληλος και δηλώνοντας την ιδιότητά του πραγματοποίησε έλεγχο, χωρίς διαταγή και εκτός του τομέα αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του.

Την Τρίτη (09-04-2013) το μεσημέρι, μαζί με τον 41χρονο υπήκοο Συρίας, πήγαν στο κατάστημα και ισχυριζόμενοι ότι θα «τακτοποιηθεί» καταδικαστική απόφαση, η οποία δήθεν εκκρεμεί σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον ίδιο, αρχικά το χρηματικό ποσό των -7.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια τις -2.000- ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα τα κατέβαλε μέχρι το βράδυ.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, συνελήφθησαν το βραδύ της Τρίτης οι δύο κατηγορούμενοι, όταν πήγαν και πάλι στο κατάστημα και παρέλαβαν από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -950- ευρώ, μέσα σε φάκελο.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, λόγω της εμπλοκής του Αστυνομικού, ενώ ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών. Στο σπίτι του 28χρονου Αστυφύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα έγγραφο – υπόδειγμα υπηρεσιακού οχήματος, ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και εκτύπωση από την ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top