Ξέσπασμα αδερφού Ψωμιάδη: «Δεν αντέχω άλλες συκοφαντίες»

Έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση του δρόμου Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση του δρόμου Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας,Διονύσης Ψωμιάδης, που είναι ένας εκ των 28 κατηγορουμένων για μια σειρά από αδικήματα στην κατασκευή του έργου.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ήταν συγκινημένος και κάποια στιγμή αναφερόμενος στον αδελφό του που έφυγε από τη ζωή ξέσπασε σε κλάματα, ενώ μέσα σε λυγμούς έλεγε: «Τελικά θα ήθελα να μάθω πού είναι αυτά τα λεφτά που κλέψαμε. Πού είναι ρε κερατάδες; Έχω δώσει στον καθένα το δικαίωμα να ελέγξει τις καταθέσεις μου. Έχω 200 ευρώ…».

Ο κ. Ψωμιάδης, έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του και εναντίον άλλων 27 μελών της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι δεν ήθελε να μιλήσει, όμως αναγκάστηκε τελικά να το κάνει, καθώς θεωρεί ότι μερίδα του Τύπου σπιλώνει την υπόληψή του, ότι ακούγονται απίστευτες συκοφαντίες και ότι έχει μπει τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του Παναγιώτης στο στόχαστρο «κέντρων», τα οποία όμως απέφυγε να κατονομάσει. Θεωρεί δε ότι όλο το γαϊτανάκι των καταγγελιών εναντίον του εξυφαίνεται από τον περιφερειακό σύμβουλο, Μιχάλη Τρεμόπουλο. Στην αρχή απλώς τον φωτογράφησε, όμως έπειτα από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τον κατονόμασε.

«Ασχολούμαι με τα κοινά 55 χρόνια και δεν είχα ακούσει τίποτα σε βάρος μου. Με όσα συκοφαντικά ακούγοντ��ι τώρα έπρεπε κάποια στιγμή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Είμαι ιδιαίτερα φορτισμένος και συγκινημένος», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα που εκκρεμεί σε επίπεδο Δικαιοσύνης, με τα λεγόμενα «45άρια». «Εκεί είναι το μεγάλο ψέμα», τόνισε. «Η Πολιτεία όχι μόνο δε ζημιώθηκε από τα 45άρια, αλλά τη συνέφερε κιόλας. Θα δώσω στοιχεία μόλις βγει κι αυτό το πόρισμα», σημείωσε.

Χαρακτήρισε «μεγάλο νομάρχη» τον προκάτοχο του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε το δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου το 1997, όταν ήταν επί 20 χρόνια αίτημα των κατοίκων. Το 2004, είπε, υπήρχε μελέτη και προϋπολογισμός, αλλά η νομαρχία συνέταξε νέο, διότι είχε βγει ο νόμος Σουφλιά και υπήρξε η υποχρέωση αναπροσαρμογής των τιμών. «Μαζί μου πρέπει να είναι κατηγορούμενος και ο κ. Σουφλιάς. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και το χωράφι το κάναμε δρόμο, παραδίδοντας σε χρήση το έργο, το 2008», επισήμανε ο κ. Ψωμιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμιάδη, το έργο είχε προϋπολογισμό 4,65 εκ. ευρώ και τελικά πληρώθηκε με 2,65 εκ. ευρώ. «Η Πολιτεία γλίτωσε 2 εκ. ευρώ. Γιατί το αποκρύπτουν; Ποιος κινεί τα νήματα; Ο μόνος που έχασε ήταν ο εργολάβος κι εμείς με την ‘καταδίκη’ μας από τα ΜΜΕ και την απαίτηση ορισμένων ακόμη και για προφυλάκισή μας. Κατηγορούμαστε για υπερβάσεις και ζημία του Δημοσίου. Διακινδυνεύουμε τη ζωή μας. Πρώτη φορά με κατηγορούν στο τέλος της ζωής μου και δεν το ανέχομαι», σημείωσε.

Ο κ. Ψωμιάδης καταφέρθηκε και εναντίον του Οικονομικού Επιθεωρη��ή, Αγγελου Καράκαρη, στην έκθεση του οποίου βασίστηκε το κατηγορητήριο, τονίζοντας ότι δε μίλησε με τα κατ’ εξοχήν αρμόδια για το έργο στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, δεν έλαβε υπόψη του ότι το έργο ελέγχθηκε από έξι διαφορετικούς μηχανισμούς, δεν κάλεσε εμπειρογνώμονες (ΤΕΕ, Εργολήπτες, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κτλ.), δεν έλαβε υπόψη του ότι το έργο ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από τρεις υπηρεσίες ελέγχου (του Γ’ ΚΠΣ, του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΕ). «Μίλησε μόνο με το ...δικό του άνθρωπο και έκανε ό,τι ήθελε αυτός. Εγκάλεσαν 29 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι με ανίατες ασθένειες. Ένας έχει πεθάνει ήδη… Πήρα δίδαγμα ζωής: Όταν θέλεις να κάνεις ένα έργο μην το κάνεις φτηνά και γρήγορα. Όπως η στροφή του Αγίου Λουκά στο Πανόραμα, την οπο��α επειδή δε μας άφηναν οι οικολόγοι να ρίξουμε 100 δένδρα θα έπρεπε εμείς να ρισκάρουμε να χαθεί μια ζωή. Έχασα τον αδελφό μου…», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Ψωμιάδης.


Φωτογράφησε τον κ. Τρεμόπουλο, τον οποίο κατονόμασε λίγο αργότερα ρωτώντας γιατί αυτό το μένος εναντίον του, ενώ ανέφερε ότι έχει πάμπολλα στοιχεία, πλην όμως δεν τον κάλεσε κανένας εισαγγελέας να τα καταθέσει. «Ο κ. Τρεμόπουλος δεν είναι μόνος. Είχε ένα άτομο στις τεχνικές υπηρεσίες, που είναι σήμερα κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και έναν συγγενή μου, ο οποίος ήθελε να γίνει προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών και δεν τον κάναμε…».

Επίσης, κατήγγειλε τον οικονομικό επιθεωρητή ότι μοίραζε επιστολή σε όσους ανέκρινε, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τους έλεγε να τον βοηθήσουν για να κλείσει φυλακή τον Ψωμιάδη.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με ενδεχόμενα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται πίσω από την όλη ιστορία των διώξεων εναντίον του και εναντίον του αδελφού του, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, από την οποία περιμένει ότι θα κάνει το καθήκον της. Επισήμανε δε ότι για να τεθεί κάποιος αιρετός σε αργία θα πρέπει μια υπόθεση να τελεσιδικήσει, αλλιώς δεν μπορεί να ασκηθεί διοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top