Την Παρασκευή κοιμόμαστε στους δρόμους και συμπαραστεκόμαστε στους αστέγους!

Βραδιά «Sleep out» διοργανώνει η «Κλίμακα»

​Η «Κλίμακα» καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στο δρόμο συντροφιά με τους άστεγους. Πρόκειται για τη βραδιά «Sleep Out», η οποία διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά την Παρασκευή από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πρόκειται για μία εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του προγράμματος στήριξης αστέγων της «Κλίμακας», προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.λπ.

Η αυλαία της φετινής εκδήλωσης «Sleep out» προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της «άστεγης» πραγματικότητας στην Ελλάδα, οι άστεγοι θα συμμετέχουν σε μια δική τους συλλογική προσπάθεια να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Στην πλαίσιο της εκδήλωσης θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Πουλικάκος και Οι Άσσοι του Καράτε Νο2, Μαριέττα Φαφούτη, Μανώλης Ρακιντζής και Σταύρος Κυπραίος, Φλος Ρουαγιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top