Επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και τσιγγάνων στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ο βουλευτής της ΧΑ Δ.Κουκούτσης δήλωσε ότι δεν θεωρεί τους αθίγγανους ισότιμους πολίτες

Επεισόδια μεταξύ χρυσαυγιτών και τσιγγάνων στο νοσοκομείο Καλαμάτας

​Ένα βήμα πριν από τη συμπλοκή έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας χρυσαυγίτες και τσιγγάνοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ευτυχώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 περίπου το βράδυ, όταν τσιγγάνοι μετέφεραν στο νοσοκομείο έναν 22χρονο ομόφυλό τους που τραυματίστηκε στη Μεσσήνη.

Εκεί βρήκαν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που είχε πάει να ελέγξει αν εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στις κλινικές.

Οι τσιγγάνοι, που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο.

Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με τσιγγάνους που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες.

Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης έδωσε κάποιες εξηγήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης δήλωσε σε τοπικό site ότι τους τσιγγάνους δεν τους θεωρεί ισότιμους πολίτες μέχρι να εξαλείψουν την παραβατικότητα: «Δεν πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί η παραβατικότητα, επειδή οι τσιγγάνοι την έχουν στο DNA τους».

Το επεισόδιο, που αναστάτωσε ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου, ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα του ακήρυχτου πολέμου που βιώνει η Μεσσηνία και δείχνει ότι αρκεί μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της βίας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασε τα γεγονότα και εξέδωσε ανακοίνωση:

«Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κουκούτση χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες, αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Είναι η περίοδ��ς που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο.

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top